Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasıyla ilgili ortaya atılan iddialara sert tepki gösterdi. TBMM’deki AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, "Böyle bir şey söz konusu değil" diyerek, bu konuda kesin bir duruş sergiledi.
Bakan Tunç, Türkiye’nin terör belasından kurtulması gerektiğini belirterek, “Terör örgütünün kendini feshetmesi ve silah bırakması kararı, ülkemizin 40 yıldan fazla gelişmesine engel olan terör belasından kurtulmamız açısından çok önemlidir. 40 yıldan fazla büyük bir mücadele verdik, bu süreçte binlerce şehit verdik” dedi. Bakan Tunç, terörün son bulmasının Türkiye'nin geleceği ve çocukların güvenliği açısından kritik olduğunu vurguladı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesiyle başlatılan çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Bakan Tunç, yargı reformu ve demokratikleşme adımlarının önemine dikkat çekti.
Bir gazetecinin, Öcalan’ın cezaevi şartlarının iyileştirilip iyileştirilmeyeceğine yönelik sorusunu da yanıtlayan Bakan Tunç, “Cezaevi şartlarıyla ilgili yasal çerçevede yapılması gerekenler var. Kanun gerektiren bir husus olursa, bu yürütmenin yetkisinde olan bir konu değildir” dedi.