11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Karar gazetesinden Mehmet Ocaktan’ın sorularını yanıtladı. Enflasyonun hafife alınmasına hayret ettiğini belirten Gül, ‘’Enflasyonla ile mücadelenin birinci öncelik olması lazım’’ dedi. 


‘’Enflasyonla mücadele öncelik olmalı’’


 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sessizliğini bozdu. Ekonomi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Gül’ün hedefinde AK Parti iktidarının ekonomi politikası yer aldı. Enflasyonla çok kararlı, rasyonel, güçlü bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Abdullah Gül, ‘’ En çok hayret ettiğim şey enflasyonun bu kadar hafife alınması. Enflasyonla mücadelede artık son vakit. Bundan sonra vakit kalmıyor seçime kadar. Yani birinci öncelik bu olması lazım. Enflasyonun ne olduğunu, enflasyonun nasıl büyük bir bela, kötülük, ahlaksızlık, hastalık olduğu ve bir kamu hırsızlığı olduğu gerçekten idrak edilmezse enflasyonla amansızca bir mücadele içerisine girilemez’’ diye konuştu.


‘’Sadece faizi düşük seviye tutmanın önemi olmaz’’


Karar gazetesinden Mehmet Ocaktan’a eski Cumhurbaşkanı dini değerler nedeniyle faizin düşük tutulmasının önemli olmadığını vurguladı. Sadece faizin düşük seviyede tutulmasının yeterli olmadığına dikkat çeken Abdullah Gül, ‘’Diğer kötülüklerden de halkı koruyabilmeleri için enflasyonu birinci öncelik olarak gözaltında tutmaları gerekir.Dünyada enflasyonun yüzde 6-7 olduğu ülkelerde olağanüstü seferberlik varken Türkiye’nin daha büyük bir mücadele içerisine girmesi gerektiğine inanıyorum. Birinci şart bununla mücadele edecek kadronun, yani ekonomi ve finanstan sorumlu kadroların içeride ve dışarıda kredibilitesinin, güveninin oluşturulması lazım” dedi.