Bir son dakika haberi Güney Afrika’dan geldi. Bir maden de çalışan 950 kişi elektrik kesintisi nedeni ile maden ocağında mahsur kaldı.

 Güney Afrika’da madende çalışan 950 madem çalışanı elektrik kesintisi nedeni ile mahsur kaldı. Güney Afrika’nın Özgür Devlet bölgesi Free State bölgesinde bulunan Beatrix Maden Ocağı’nda elektrik kesintisi yaşandı. Elektrik kesintisinin sebebi bölgede çıkan çok şiddetli fırtınanın etkisi ile elektrik kablolarına zarar verdi. Madenin altında çalışan 950 çalışan ise bu nedenle mahsur kaldı. Maden şirketi Sibanye- Stillwater’in sözcüsü konuya ilişkin açıklama yaptı. Sibanye- Stillwater sözcüsü James Wellsted elektrik olmaması nedeni ile madencilerin asansörle yukarı çıkamadığını fakat maden çalışanlarının durumun iyi olduğunu söyledi.

 950 maden çalışanlarına yemek ve su verebildiklerini açıklayan Jamer Wellsted 65 maden çalışanının kurtarıldığını diğer mahsur kalan çalışanların da kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Şuana kadar hiçbir madencinin sağlık problemi yaşamadığı ve teker teker kurtarılmayı beklediklerini durumlarının iyi olduğu bilgisi verildi.