Aile destek paketi ile yaşlı engelli aylıkları çerçevesinde geçtiğimiz hafta vatandaşlara ödeme yapılmasının ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bugün yaptığı açıklamada evde bakım maaşı ödemelerinin hesaplara yatırıldığını duyurdu. 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının sağlanmasının ardından birkaç gün içerisinde ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin verilmesi beklenirken, mayıs ayı sosyal yardımlarının hangi tarihte sağlandığı ve sağlanacağının yanı sıra önümüzdeki süreçlerde destek ödemelerine ne kadar zam yapılacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı ve enflasyon beklentileri baz alınarak sosyal yardım zamları için hesaplamalar yapılıyor.

Sosyal Yardım Zamları 2024 Temmuz

65 yaş aylığının, SED yardımının, engelli aylığının, evde bakım maaşının, toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımların temmuz ayında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak zam ile yükselecek. Destek ödemelerine son olarak ocak ayında zam yapılmış ve gerçekleşen artış neticesinde sosyal yardımlar yüzde 50'ye yakın oranda zamlanmıştı. Yapılan artışlar neticesinde güncel ödemeler vatandaşların hesaplarına yatırılırken, temmuz ayına da memur maaş katsayısına göre sosyal yardımlara zam yapılacak. Bu çerçevede, 4 aylık enflasyon farklı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının önümüzdeki aylarda TÜİK tarafından duyurulmasının ardından memur maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında zamlanacağına ilişkin tahminler bulunduğu için sosyal yardımlarda da yüzde 20 ile 25 oranında artışa gidilebilir.

Sosyal Yardimlar 2024

Destek Ödemeleri Ne Zaman Belli Olacak?

Sosyal yardımların yüzde 20 ile 25 aralığında zamlanacağına ilişkin tahminler bulunurken, hangi destek ödemelerin artacağı da merak ediliyor. Ocak ayında evde bakım maaşına, yaşlı engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine zam yapılması nedeniyle temmuz ayında da söz konusu desteklerde artışlarlar netlik kazanacak. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş destek ödemelerindeki artışlara ve güncel miktarlara dair kamuoyunu bilgilendirecekler.

Editör: Ali Ölmez