Rektör Prof. Dr. Fatih Altun ise yaptığı konuşmada düzenlenen kurultayın dilbilimine önemli katkılar sunacağını belirtti. Akademisyenlerin kurultaylar bir araya gelmesinin önemine değinen Rektör Altun, “1987’de başlayan ve bu yıl 36’ncısı düzenlenen ulusal dilbilim kurultayı beni oldukça mutlu etti. Bu tip faaliyetlerin sayısının da artarak devam etmesinden yanayız biz. Erciyes Üniversitesi olarak, dil konusunda da ciddi bir ihtisasa sahip, misyona sahip bir üniversite olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.

“Erciyes Üniversitesi olarak, ilhamımızı Erciyes Dağı’ndan alıyoruz” diyen Rektör Altun, “Erciyes’imizin görüntüsü hiçbir zaman değişmez. Heybetiyle her zaman kendisini gösterir. Erciyes’in size ilham vereceğini düşünüyorum. Çünkü biz Erciyes Üniversitesi olarak ilhamımızı Erciyes’ten alıyoruz. Onun yüksekliği ve zirvesi bizim de her zaman hedeflerimizi oluşturmaktadır” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Sumru Özsoy tarafından dilbilim tarihi hakkında bilgiler verildi. Akademik sunumlar ile devam eden kurultay 12 Mayıs'ta sona erecek.