Astroloji ve burç denildiğinde ülkemizin en ünlü astroloji uzmanı olan Nuray Sayarı 26 Mayıs günlük burç yorumlarını sizler için hazırladı. Yaz aylarına girdiğimiz bu günlerde yeni gelecek Haziran ayında bizleri neler bekliyor? Haziran ayında gerçekleşecek olan Güneş tutulması bir çok burcu yakından etkileyecek. Merkür retrosu ve güneş tutulması ile Haziran ayı 26 Mayıs Nuray Sayarı Günlük Burç yorumları haberimizde yerini alıyor.

26 Mayıs'ta bir Ay tutulması, 29 Mayıs'ta Merkür retrosu ve 10 Haziran'da Güneş tutulması gerçekleşiyor. Pandemi şartlarında kaygı ve umutsuzluğun hakim olduğu zor bir yıl geçirirken bu gökyüzü olayları kulağa birer felaket gibi geliyor. Bu dönemde akıl sağlığımızı korumak ve doğru adımlar için retro ve tutulmalarla ilgili doğru bilgilendirilmek çok önemli. Ay ve Güneş tutulmaları ile Merkür retrosu hakkında bilinmesi gerekenler...

Tutulmalar, Astrolojik göstergeler arasındaki önemini hep korumuştur. Korku yaratan bir ünü olduğu doğrudur. İnsan korku ya da sevgiden beslenmeyi kendi iradesiyle seçecek, seçimini de mutlaka yaşayacaktır. Tutulmalar sadece yeni bir bilinç aşamasına gelindiğinin haberini vermektedir. Ay tutulmaları, Ay’ın dolunay evresinde gerçekleşir; ancak her dolunayda Ay tutulması yaşanmaz. Ay tutulmasının etkileri, dolunay etkilerinin daha güçlü hali gibi değerlendirilebilir.

Yay burcunun 5 derecesinde gerçekleşecek dolunay ve Ay tutulmasının etkilerini daha anlaşılır kılmak adına Ay, dolunay ve Ay tutulması kavramlarına değinelim. Ay, bizi kontrolsüz şekilde sınav alanlarımıza iten, ruhun ve bilinçaltının dürtülerini temsil eder. İç dünyamız, duygularımız ve içgüdülerimiz Ay üzerinden izlenir. Tekamül etmemize yardım eden en değerli bilgilerle dolunay evresinde buluşuruz. Ay tutulmalarında dolunaydan katbekat büyük bir etkileşim (ruhsal uyanış) hedeflenir. Tutulmada paylaşılacak bilginin, yaşanacak deneyimin önem ve özelliğini anlayabilmek için geniş bir hayal gücünüz olmalı.

26 Mayıs KOÇ BURCU Yorumları :

Haftaya Yay burcunda gerçekleşen Ay tutulması ile başlıyorsunuz. Amaçlarınızı gerçekleştirmek için önünüzdeki engeller tamamen kalkıyor. Tutulma geçmişin gölgesini yarının gerçeği haline getirerek başarılarınız da önünüze çıkarılan haksızlıkları tek tek diskalifiye edecektir.

26 Mayıs BOĞA BURCU Yorumları:

Korkularınız geride kalıyor. Endişelerinizi geçmişin tozlu sayfalarına bırakarak hayata umutla yeniden güvenle tutunacaksınız. Geçmişten gelen miras konularınız netlik kazanacaktır. Eski bir ortağınız ya da eski bir ilişkiniz yeniden gündeminizde olabilir. Herhangi bir konudan ötürü anlamadan dinlemeden eski bir arkadaşınıza kırgınlık yaratmayın.

26 Mayıs İKİZLER BURCU Yorumları:

İkili ilişkilerinizde geçmiş defterleri tamamen kapatıyorsunuz. Birebir temas içerisinde olarak yakınlaştığınız kişiler ile ilgili gerçekleri öğreneceğiniz bir dönem başlıyor. Kariyer hayatınızda beklemediğiniz konular gündeminize gelebilir. Terfi, yer değişimi ya da hızlı gelişen olaylar sizi daha farklı bir kariyer öyküsüne taşıyabilir.

26 Mayıs  YENGEÇ BURCU Yorumları:

Haftaya Yay burcunda gerçekleşen Ay Tutulması ile başlıyorsunuz. Üzerinize aldığınız sorumluluklarda ve çalışma alanınızda yeni bir dönemi başlatıyorsunuz. Tutulma sınavlarınızı verdiğinizi ilan ederek başarılarınızı taçlandıracaktır. Geri planda gerçekleşen olayların ortaya çıkacağı zamanlar yaşayabilirsiniz. Sizlere iletilen konuların asıl gerçeklik payını öğreniyorsunuz. 

26 Mayıs ASLAN BURCU Yorumları:

Hayatınızın olumsuz gittiğini düşündüğünüz son anda şansınızın döndüğüne tanıklık yapacağınız bir tutulma gerçekleşiyor. Şimdiye kadar üretmeye çalıştığınız her konuda hediye ile geri dönüş alacağınız bir dönemin kapısı aralanacaktır. Koşullar hızlı değişiyor ve değişen koşullara ayak uydurmayı öğrenmeniz gerekiyor diyebiliriz.

26 Mayıs BAŞAK BURCU Yorumları:

Haftaya Yay burcunda gerçekleşen Ay tutulması ile başlıyorsunuz. Son ve başlangıç ikilisi sizleri yeni serüvenlere hazırlıyor olacaktır. Kariyer yaşantınız, aileniz, bulunduğunuz çevre de yeni değişikler, yeni taşınmalar, yeni yolculuklar hayatınızı yeniden dizayn edecektir. 30 Mayıs Pazar günü Merkür ikizler burcunda geri hareketine başlayarak kariyer ve gelecek hedeflerinize yeniden bir değerlendirme getirmenizi sağlayabilir.

26 Mayıs TERAZİ BURCU Yorumları:

İletişiminiz sizleri yeni bir koordinasyon sistemi içerisine alarak, yeni fikirler, yeni algılama şekilleri ile sizlere yeni donelerle kazanç sağlayacaktır. Uzak mesafeli görüşmeler yeniden gündeminize girerek ikinci bir şans için sizlerden isteklerde bulunuyorlar. İlişkilerde uzun zamandır netleşmeyen şeyler artık daha net bir hal alıyor.

26 Mayıs  AKREP BURCU Yorumları:

Haftaya Yay burcunda gerçekleşen Ay tutulması ile başlıyorsunuz. Soyut ve somut sahip olduklarınızın gerçek değerini fark edeceğiniz tutulma yaşayacaksınız. Endişeleriniz de artış olabileceği gibi çekincelerinizi paylaşma noktasında tereddüt yaşayabilirsiniz. Partnerinize şu sıralar güven duymuyor olabilirsiniz. Bu noktada hızlı kararlar vermeyin.

26 Mayıs YAY BURCU Yorumları:

Hayatınızda yeni başlangıçlar, yeni ilerlemelerle yolunuza devam ediyorsunuz. İkili ilişkileriniz, duygularınız ve kişisel farkındalığınız artış göstererek yeni bir boyut kazandığı bir tutulma yaşayacaksınız. Duygu ve mantık ikilisinde dengeyi kurmaya odaklanarak yaşantınıza yeni bir bakış açısı kazandırıyorsunuz.

26 Mayıs OĞLAK BURCU Yorumları:

Haftaya Yay burcunda gerçekleşen Ay tutulması ile başlıyorsunuz. Kendinizi kısıtladığınız konularda değişime gidebilir, bilinçaltınızı temizleyerek yeni umut yolculuğuna çıkabilirsiniz. 30 Mayıs Pazar günü ikizler burcunda hareket eden Merkür gerileme hareketine başlıyor. Çalışma ortamınızda ve günlük işlerinizde aksamalar yaşanabilme söz konusu olurken, iletişimsel problemlerle baş etmeniz gerekebilir.

26 Mayıs KOVA BURCU Yorumları:

Haftaya Yay burcunda gerçekleşen Ay tutulması ile başlıyorsunuz. Emeklerinizin, yıllardır çaba harcadığınız çalışmalarınızın karşılığını alacağınız tutulma ile baş başasınız. Hayal ettiğiniz tüm arzularınızı gerçekleştirmek için harekete geçeceksiniz. İş yoğunluğunuz artabilir. Doğru bir zaman yönetimine ihtiyacınız var. Bunu gerçekten yapabilirseniz başarılı olacaksınız.

26 Mayıs BALIK BURCU Yorumları:

Haftaya İkizler burcunda hareket eden Venüs ile Kuzey Ay Düğümünün kavuşumu ile başlıyorsunuz. Ailenizle aranızdaki bağın güçlendiğini hissedebilirsiniz. Birbirinizden öğreneceğiniz ve güzel günlere birbirinizin desteğiyle gideceğiniz bir dönemdesiniz.

Tutulmalarda, ‘’işaretli bir zaman gelmiş, yüksek sesli bir alarm devreye girmiş ve durmaksızın çalmaktadır hissi’’ yaygındır. Uyananlar, uyanmayanları da uyandırmaya mecburdur. Başlayıp biten bir süreçten çok, başlayıp devam eden bir sürecin habercisi alan Ay tutulmaları, insanları bu sebeple ürkütür. Göz ardı edilen nokta; tutulmanın nihai hedefinin ilerlemek, gelişmek, büyümek, değişmek ve dönüşmek olduğudur. Büyük bir değişim enerjisi aktive olduğunda, o değişimi gerçekleştirecek güç ve yetenekleriniz de saklandıkları yerden çıkmak zorunda kalmaktadır. Ay tutulmalarında ‘’belli’’ bir bilinç düzeyine ulaşma konusunda bizi yüreklendirecek, destekleyecek, itecek veya çekecek çeşitli kişi ve deneyimlerle karşılaşılır.

Duygularınız ve içgüdüleriniz sizlere yönünüzü buldurmak üzere görevdedir. Aşk, iş, aile, sağlık vb. hangi alanlarda kararlar almak, cevaplar bulmak, ilişkilerinizi gözden geçirmek ve tamamlanmak zorunda hissettiğinize dikkat kesilin. Dikkatinizi çeken alanlarda yolunuzu bulmak için sezgilerinize, gördüğünüz vizyonlara ve rüyalara başvurmalısınız. Ay tutulması, duygusal yüklerinizi hafifletmek adına sonlanması ve tamamlanması gereken konulara yönelmenizi sağlayacaktır. Tutulma hakkında bilinmesi gereken temel konu, kadere yol alınacağıdır. Zamandan bağımsız düşünebilen insan için evrim, yegane kaderdir. Uzun lafın kısası, tutulma bizi evrime mecbur kılar.

Bu dolunayı ve tutulmayı nasıl karşılamalıyız? 

En derinde, ta içinizde duygusal ve ruhsal bir alarmın çaldığını varsayın. Uyanacaksınız, çünkü yaşadığınızdan daha iyi bir hayatı hak ediyorsunuz (gerçek bir aşk, ilişki, aile hayatı, maddi imkanlar, dostluklar, fiziksel görüntü ve daha sağlıklı bir beden vb.). Unutmayın; yaşama dair her şey, daha iyi hissettirmenize hizmet etmelidir. Üstünde yaşadığınız bu Dünya ise, size mükemmel yaşam koşulları sunmak zorundadır. ‘’Başarabilir miyim, gerçekten hazır mıyım, zamanı geldi mi, gerçekten istediğim bu mu?’’ vb. sayısız iç sorgulama geçirdikten sonra, hazır olduğuna ikna olanlar için değişim başlar. Bundan sonra istediğiniz kişi olmak ve yaşam koşullarını yaratmak için harekete geçebilirsiniz. İşte bu aşama, ‘’Kendini seveni ve affedeni, Tanrı da sever ve affeder.’’ aşamasıdır. Kendinizi yeteri kadar değerli bulmuyorsanız, yüce alemin sizi test edip değerinizi onaylamasına ihtiyaç duyarsınız. Bu ihtiyaç, karşılıksız kalmaz ve hayatınıza çeşitli deneyim ve kişiler doluşmaya başlar.

Diyelim ki alarm çaldı, bilerek ya da bilmeyerek kendinizi onaylamadınız ve sınava talip oldunuz. Dönemin mecburiyetleri ile öz arzunuz (yapabilirlikleriniz, yetenekleriniz) arasında sıkışıp kalmış hissedeceksiniz. Yapmanız gereken, her konuda aşırılıklardan kaçınmak, aldanma ve aldatmalara karşı tetikte olmaktır. Sadece dışarıdan gelecek saldırılardan, çatışmalardan, aldatılma risklerinden bahsetmiyorum. Önce, kendinizi ‘’kendinizden’’ koruyun. İç çatışmalarda da dış dünyayla iletişiminizde de en büyük tuzak, kibirden dolayı gözünün önündekini fark edememek ve ‘’En doğruyu ben bilirim.’’ yanılgısıyla aldatılmaya davet çıkarmak olabilir. Sonuç olarak da kendinizden emin olmadığınız alanlarda, geçmiş anılar, eski dost ve düşmanlar (duygu, kişi, alışkanlık vb.) ya da eski sevgililer yardımıyla çatışma, restleşme, sorgulama sezonunu açarsınız. Denge kurabilirseniz, sağlıklı kararlar alıp doğruyu ve kendi yolunuzu bulabilirsiniz. Unutmayın; yeni düzenin yüksek ideal ve ilkelerini özünüzle uyumlamak zorundasınız.

İnsan, bazen seçimler yapmak zorunda kalır. Peki böyle durumlarda sizin önceliğiniz etiğe uygun davranmak mı yoksa kazanmak mı? İkisinin bir arada olması gerçekten mümkün değil mi? O halde yeni ödeviniz, mümkün olmayanı mümkün hale getirmektir. Hem özünüze hem yüksek ahlaka uyumlu, maddi-manevi huzur veren bir hayat yaratabilirsiniz. 1 Haziran'da bir kitlesel uyanış dönemine daha merhaba diyerek uzun zamandır kullanmadığınız yetenek ve potansiyellerinizi aktive edeceksiniz. Dikkat etmeniz, yani ‘’aklımda’’ demeniz gereken konu, çatışmaya gönüllü olmamak ve çözüm gerektiren konuları ertelememektir; çünkü denge kurmayı becerebilen, ruhunun arzusuna hizmet eden insan, tutulmada büyüyecektir. Gerçek bir mükemmellik reçetesi istiyorsanız, en doğruyu yapma kompleksi geliştirmeden, kibir tuzağına düşmeden ve objektifliğinizi kaybetmeden yeni koşullara uygun planlamalar yapmanızı tavsiye ederim. Doğum haritanızdaki Yay ve İkizler burçlarının bulunduğu evleri inceleyerek, hangi alanlarda çatışma, sürtüşme, restleşme yaşayacağınızı, etik-ahlak sınavları vererek uzlaşma sağlayacağınızı öğrenin.

Merkür retrosu denince ne anlamalıyız, ne beklemeliyiz? 
Merkür retrosu yılda üç, dört kez gerçekleşen döngüsel bir harekettir. Merkür retrosunun diğer gezegen retrolarından daha çok konuşulması ve yazılması, gezegenin doğasıyla, işleviyle yakından ilgilidir. Mitolojide ‘’Tanrılar’ın habercisi’’ olarak tanımlanan Merkür, her tür zihinsel fonksiyon ve iletişimden sorumlu kabul edilir. İletişim, zeka, bilgi toplama, anlama, kavrama, toplanan bilginin tasnif ve paylaşılması vb. başlıklar dile getirildiğinde, Merkür hareketlerinin gündemi neden bu kadar meşgul ettiği de anlaşılabilir. Popüler Merkür, kendini yaratıp yaşatmaktadır.