Allah’ın son elçisi peygamber efendimizin dünyaya geldiği gün olan Mevlid Kandili, müminler tarafından sevgi ve ibadetle kutlanmaktadır. Mevlit Kandili resimli mesajlarını sizler için hazırladık. En güzel ve anlamlı Mevlid Kandili resimli mesajlarını sevdiklerinize gönderebilirsiniz. İşte detaylar…

 Mevlid Kandili’nde Müslümanların hangi ibadetleri yerine getirdiği kadar; birbirlerine karşı olan davranışları da büyük önem taşımaktadır. Zira, peygamber efendimizin ümmeti olan Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekmektedir. İslam alemi için çok önemli bir gün olan Mevlit Kandili’nde teknolojiden yararlanarak en güzel resimli mesajları sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Oruç tutmak, Kur-an’ı Kerim okumak, namaz kılmak ve zikir çekmek gibi ibadetler Mevlid Kandili’nde gerçekleştirilmelidir. Ayrıca, müminlerin birbirlerinin kalplerini kırmaması da gerekmektedir.

Peygamber efendimize yakışır birer ümmet olmak için yalan söylenmemeli, hak yenmemeli, insanlara ve hayvanlara zarar verilmemelidir.

 Sevgi ve hoşgörünün hakim olduğu, müminler arasında gönül köprülerinin kurulduğu, kardeşliğin öne çıkartıldığı bir gün yaşanmalıdır. Teknoloji sayesinde mesafeler gönül köprülerinin kurulmasına engel teşkil etmemektedir. Dünyanın öteki ucundaki biriyle bile anında iletişim sağlanmaktadır. Sosyal medya platformları üzerinden ya da kısa mesaj yoluyla Mevlid Kandili resimli mesajları gönderebilirsiniz.

 

Bu mesajlar aracılığı ile karşınızdaki kişiye sevgi duyduğunuzu, onu bir Müslüman olarak kutladığınızı ifade etmiş olursunuz. Resimli Mevlid Kandili mesajlarında en çok dikkat edilmesi gereken husus; anlamlı içeriklere sahip olmasıdır.

 

Mevlid Kandili’nde zikir çekilmesi hayırlı kabul edilmektedir. Bu nedenle, resimli mesajlarınızda salevat-ı şeriflere yer verebilirsiniz. Aynı şekilde kısa dualarda eklenebilir. Hem mesajlarınız ile karşınızdaki kişinin kalbini kazanırsınız, hem de dua etmesine vesile olarak hayır işlemiş olursunuz.

Müslümanlar birbirlerini ibadete teşvik etmelidir. Birlikte okunan dualar, çekilen zikirlerin sevabı da büyük olmaktadır. Kalp kazanmaya, sevginin yeşermesine özen gösterilmelidir.

Mevlid Kandili İbadetleri:

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) dünyaya ışık gibi doğduğu gün olan Mevlid Kandili, İslam alemi için büyük önem arz etmektedir. Müslümanlar, Mevlid Kandili’nde hangi ibadetleri yapmalıdır? Mevlid Kandili’nde oruç tutulur mu? Mevlid Kandili’nde kaç rekat namaz kılınır ve hangi dualar okunur? İşte detaylar…

 İslam dininin peygamberi, Allah’ın son elçisi olan Hz. Muhammed’in (s.a.v.) dünyaya geldiği kutlu gün Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır. Mevlid Kandili’nde Müslümanların yapması uygun olan ibadetler vardır. Bu ibadetler, tamamen müminin tercihine bağlıdır. Mevlid Kandili’nden bir gün önce ve Kandil günü oruç tutulması makbul kabul edilir. Peygamber efendimizin ümmeti gözyaşları ve dualarla Allahü Tealaya ibadetler de bulunuyor. Mevlid Kandili’nde Hatm-i Enbiya yapılmaktadır. Zikir çekilmektedir. Mümin, kendi arzusuna göre ister 100 tane ister 500 tane zikir çekebilir. Zikir duaları da farklı farklıdır.

 En makbulu salevat-ı şeref ve salevat-ı şerefe zikirleridir. 500 kere ‘’La İlahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimin’’ zikrinin çekilmesi de hayırlı olacaktır. Mevlid Kandili’nde zikir çekildikten sonra namaz kılınmaktadır. Tesbih Namazı kılınır. Tesbih namazından sonra da 4 rekat namaz kılınmalıdır. Ardından da tesbih çekilir, yeniden zikir edilir. Müslümanlar, Peygamber Efendimizin yüzü suyu hürmetine Allah’tan günahlarının bağışlanmasını ve Ümmeti Muhammed’e yakışır bir kul olmayı ister. Mevlid Kandili’nde dualar arşa yükselir.

 Bu nedenle, müminler Allahü Teala’dan olmasını istedikleri, kalplerinden geçen en güzel hayalleri dileyebilir. Mevlid Kandili’nde ümmetin ümmete yaklaşımı da çok önemlidir. En az ibadet kadar, insan ilişkilerine de dikkat edilmelidir. Kalp kırılmamalı, ümmetin kalbinde birbirine sevgi yeşermesi için hoşgörüyle yaklaşılmalıdır. Kur-an’ı Kerem okunmalı, mümkünse hatim edilmelidir. Namaz borcu bulunan müminlerin, Mevlid Kandili’nde mutlaka namaz kılması tavsiye edilir.