Emniyet şeridinde duran 38 UT 058 plakalı araca arkadan çarpan kamyon şoförü İbrahim S.'nin ilk duruşması Ekim ayında görülmüştü ve İbrahim S. savunmasında şu ifadelere yer vermişti:

 "Emniyet şeridinde ilerlerken araç bir anda durdu. Uyarıcı hiçbir şey yoktu. Aracın dörtlüsü bile yanmıyordu. Kaza bir anda gelişti. O anda ben de şoka girdiğim için otomobilin içindeki kişileri kurtaramadım sonrasında da LPG tankının patlamasıyla yangın çıktı." 

 Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ertelemişti ve bilirkişi raporunun beklenmesine karar vermişti. 

Heyet raporu mahkemeye ulaştı ve dava dosyasına eklendi. Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Başkanlığı'ndan alınan raporda kamyon şoförü İbrahim S.'nin emniyet şeridinde duran otomobile arkadan çarptığının tespit edildiği bilgisi yer aldı ve İbrahim S.'nin asli kusurlu olduğuna karar verildi.

Kaza nasıl olmuştu?

Kaza, geçtiğimiz yaz ayında, 29 Temmuz'da, Kocasinan kuzey çevreyolunda meydana geldi. İbrahim S. kontrolündeki 34 BME 170 plakalı kamyon, 38 UT 058 plakalı otomobile arkadan çarptı. Otomobil alev alırken, çevredekilerin kazayı görmesi sonucu ,ihbar etmesiyle bölgeye polis, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, otomobildeki 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangının söndürülmesinin ardından 2 kişinin cansız bedenleri, otopsi için Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan araştırmalarda ölenlerin, Hamit Bulut ve Nimet Karaca olduğu belirlendi. Gözaltına alınan kamyon şoförü İbrahim S. ise tutuklanırken, hakkında 'taksirle ölüme veya yaralanmaya neden olma' suçundan dava açıldı.