CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, TBMM'deki konuşmasında son yıllarda artan intihar olaylarına dikkat çekti. 17 yılda 50 bin 378 kişinin intihar ettiğini belirten Çetin Arık, ''Vatandaşlarımız adım adım uçuruma sürükleniyor'' dedi.

CHP tarafından intihar olaylarının araştırılmasına yönelik grup önerisi TBMM'de sunuldu.  Kayseri CHP Milletvekili Çetin Arık, partisinin grup önerisini destekleyen bir konuşma yaptı. Saray ve çevresinin zenginleştiğine dikkat çeken milletvekili Çetin Arık, ''Ak Parti'nin iktidarda olduğu 17 yıl içerisinde Türkiye'de açlık sınırı 5 kat arttı. İşsizlik ordusu her geçen gün büyüyor. Nüfusumuzun yüzde 40'ı asgari ücretle geçinmek zorunda kalıyor. Aylık 2 bin 324 TL ile hem ev kirasını ve faturalarını hem de çocuklarını geçindiren vatandaşlarımız kan ağlıyor. İşsizlik sayısı artıyor. 4 milyon 396 bin işsiz vatandaşımız var'' dedi. 

17 yıl içerisinde 50 bin 378 kişinin intihar ettiğinin altını çizen Milletvekili Çetin Arık, ''Vatandaşlarımız yoksulluk nedeniyle adım adım felakete sürükleniyor'' uyarısında bulundu. Son iki yıl içerisinde TBMM'nin önünde 4 kişinin intihar girişiminde bulunduğunu hatırlatan Arık, ''Kimi vatandaşlarımız devlet dairelerinin önünde kendini bıçaklamaya ya da yakmaya çalışıyor, kimi de siyanür içerek hayatını sonlandırıyor. Geçtiğimiz günlerde Kayseri'de bir vatandaşımız ekonomik sorunları yüzünden evinin balkonundan atladı'' dedi.

CHP'nin 2018 yılı Ekim ayında TBMM'ye sunduğu intihar olaylarının araştırılması önerisinin 2020 yılında konuşulduğunu belirten Milletvekili Çetin Arık, ''İntihar olayları sadece kişinin yakın çevresini değil; toplumu da derinden yaralamakta ve sarsmaktadır. Tek adam rejiminin çöktüğünün kanıtı olan intihar olayları bir buçuk yıldır mecliste görüşülmüyor. Halkımızın felakete sürüklenişine karşı sessiz kalmayacağız'' ifadelerini kullandı.