Kayseri'de gerçekleştirilen operasyon, sentetik uyuşturucu üretiminde kullanılan büyük miktarlarda kimyasal madde bulunduğunu ortaya çıkardı. Polis ekiplerinin titiz çalışması sonucunda kent merkezi ve Bünyan ilçesinde yapılan eş zamanlı baskınlarda, uyuşturucu üretiminde kullanılan yaklaşık 2 ton kimyasal maddeye el konuldu. Bununla birlikte, laboratuvar malzemeleri ve hassas teraziler de ele geçirilenler arasındaydı.

Kayseride Büyük Miktarlarda Kimyasal Madde Ele Geçirildi

Operasyonun hedefi olan 12 sanığın arasında yer alan iş adamı Mustafa Eraslan'ın da bulunduğu belirtildi. Dosyada adı geçen diğer sanıklar arasında E.T, M.Ö, D.E, İ.K, İ.E, K.S, M.G, R.Ç, R.D. ve S.A. bulunmaktadır. Operasyonun ayrıntılarına göre, suç örgütü üyelerinin sentetik uyuşturucu imalatında kullanılan malzemeleri depolarda sakladıkları ve bu malzemelerle illegal üretim yaptıkları belirlendi.

Mahkeme sürecinde, sanıklardan İ.K.'nin akıl sağlığı raporunun beklenmesi, davanın önemli bir aşamasını oluşturdu. Bu duruşmada alınacak rapor, davanın seyrini etkileyebilir ve sanıkların cezalandırılmasına yönelik kararın alınmasında önemli bir rol oynayabilir.