Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri Nisan ayında gerçekleştirdikleri operasyonlarda 9 şüpheliyi gözaltına aldı.

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube 9 Şüpheliyi Gözaltına Aldı

Yapılan operasyonlar kapsamında, 01-30 Nisan 2024 tarihleri arasında, çeşitli suçlardan aranan şahıslara yönelik yoğun bir çalışma gerçekleştirildi. Bu kapsamda, "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet" suçundan 5, "resmi belgede sahtecilik" suçundan 1, "Ulusal Güvenliğe Yönelik Suçlar" çerçevesinde 1, "ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet" suçundan da 2 şüpheli olmak üzere toplamda 9 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlarda elde edilen başarılı sonuçlar da dikkat çekiciydi. Yapılan çalışmalar sonucunda, 1 milyon 250 bin adet makaron, 2 ruhsatsız tabanca, 50 adet fişek, 16 kaçak telefon ve 7 adet gümrük kaçağı çeşitli malzeme ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslardan biri, çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada, "İlimiz genelinde kaçakçılık suçlarının men ve takibine yönelik çalışmalarımız hassasiyetle sürdürülmektedir" ifadelerine yer verdiler.