Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın mayıs ayı evde bakım maaş ödemelerini önümüzdeki hafta yurt çapındaki hak sahibi vatandaşlara iletmeye başlaması bekleniyor. Bu çerçevede, 15 Mayıs civarında evde bakım maaşı ödemesinin sağlanacağına dair tahminler bulunurken, evde bakım maaşından yararlanan vatandaşlar enflasyon verileri üzerinden yapılan sosyal yardım zammı hesaplamalarını yakından takip ediyorlar. Geçtiğimiz aylardaki enflasyon verileri baz alınarak sosyal yardım zamları için hesaplamalar gerçekleştiriliyor.

Evde Bakım Maaşı Zammı 2024 Temmuz

Ocak ayında altı aylık enflasyon verisine göre memur maaşlarında artış gidilmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine yüzde 50'ye yakın oranda zam yaptı. Bu çerçevede, söz konusu desteklerdeki artışları netlik kazanmasının ardından temmuz ayına kadar güncel ödemeler vatandaşlara iletilecek. Temmuz ayında ise milyonlarca memurun ve emeklinin maaşına altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılacak. Ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon verileri baz alınarak yapılan hesaplamalara göre yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oranın yükseleceği tahmin ediliyor. Bu kapsamda, evde bakım maaşında yüzde 20 ile 25 aralığında artışa gidilebilir. Böylece 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı 9000 TL civarına çıkabilir.

Evde Bakım Maaşı 2024 Mayıs Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın temmuz ayında evde bakım maaşına zam yapması ve gerçekleşecek artış neticesinde evde bakım yardımı ödemesinin 9000 TL seviyesine yaklaşması beklenirken, evde bakım maaşının güncel tutarları merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ocak ayından bu yana evde bakım maaşı çerçevesinde her ay yüz binlerce kişiye 7608 TL tutarındaki ödemeyi yapıyor. Temmuz zammı öncesinde mayıs ayı ödemeleri de merak ediliyor. Mayıs ayı ödemelerinin geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ay ortasında yapılması bekleniyor. 15 Mayıs civarında evde bakım maaşı ödemesinin sağlanması halinde bakanlık duyurular yayınlayacak.