Önceki hafta cuma günü Tarım ve Orman Bakanlığı’nın mayıs ayının ilk tarımsal destek ödemesini sağlamasının ardından mayıs ayında da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal desteklere ilişkin yapacağı açıklamalar üreticiler tarafından araştırılıyor. Bu çerçevede, Tarım ve Orman Bakanlığı da cuma günleri tarımsal destek ödemelerini ülke genelindeki üreticilerin hesaplarına yatırıyor. Tarımsal destek ödemelerine dair gelişmeler çiftçiler tarafından yakından takip edilirken, mayıs ayının ikinci tarımsal destek ödemesi de bugün itibariyle verildi. Mayıs ayının ikinci tarımsal destek ödemesinin sağlanmasının ardından bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuru ile ödemelerin alt başlıklarına ve tutarlarına ilişkin kamuoyu bilgilendirildi.

Tarım Bakanlığı 2024 Mayıs Destek Ödemesi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre mayıs ayının ikinci tarımsal destek ödemesi bugün itibariyle ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırıldı. 5 farklı alt başlıktan oluşan ve 944 milyon 907 bin TL tutarında olan tarımsal destek ödemesinin verilmesinin ardından bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuruya göre ödemelerin alt başlıkları ve tutarları şu şekilde:

Fındık alan bazlı gelir desteği için 842 milyon 765 bin lira,
Süt analizi desteği için 84 milyon 663 bin lira,
Düve alım desteği için 16 milyon 840 bin lira,
Hayvan gen kaynakları desteği için 392 bin 900 lira,
Sertifikalı tohum üretim desteği için 246 bin 100 lira,

Turk Lirasi Promosyon

Çiftçilere 2024 Mayıs Destekleri

Tarım ve Orman Bakanlığı mayıs ayının ikinci tarımsal destek ödemesini bugün itibariyle ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırırken, tarımsal destek ödemelerinin yanı sıra farklı programlar çerçevesinde sağlanacak olan destekler de merak edilen konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın önceki aylarda olduğu gibi mayıs ayında da cuma günleri tarımsal destek ödemelerini vermesi bekleniyor. Söz konusu tarımsal destek programları çerçevesinde yapılan ödemelerin yanı sıra ülke genelindeki üreticiler farklı destek ödemelerini de merak ediyorlar. Çeşitli programlar çerçevesinde çiftçilere ödemeler yapıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyu bilgilendiriliyor. Bu durumda, önümüzdeki süreçlerde de farklı projeler çerçevesinde üreticilere ödemeler yapıldıkça Tarım ve Orman Bakanlığı açıklamalarda bulunacak.