Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren aile destek paketi ödemelerinin hangi tarihte sağlanacağına dair araştırmalar hız kesmeden devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ödemelere ilişkin bilgilendirmede bulunuyor. Bu çerçevede, aile destek paketi ödemeleri bugün itibariyle hesaplara yatırıldı. Hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL'den başlayan ve 1250 TL seviyesine kadar ulaşan aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklama ile ödemelerin detaylarına ilişkin bilgi verildi.

Aile Destek Paketi 2024 Mayıs

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 10 Mayıs itibariyle 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemeleri verildi. Aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından ayrıntılara ilişkin bilgi veren Bakan Mahinur Özdemir Göktaş:

“Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programı’nda bu ayki ödemeyle birlikte bugüne kadar hanelere toplam 80,4 milyar TL destek sağlamış olacağız. İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Bu doğrultuda ihtiyaç sahibi hanelerimize bu ay toplam 4 milyar TL ödeme yapacağız” diye konuştu.

Turk Lirasi Emekli Odeme

Aile Bakanlığı 2024 Mayıs Ödemeleri

Aile destek paketi ödemelerinin bugün itibariyle verilmesinin ardından farklı destek programlarına dair araştırmalar gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylardaki ödeme takvimi dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 15 Mayıs civarında 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının, 15-20 Mayıs tarihleri aralığında da ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesini sağlaması bekleniyor. Aile destek paketinde olduğu gibi söz konusu sosyal yardımlarda da ödemeler yapıldıkça bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacağı duyuru metinleri ile kamuoyunu bilgilendirecek.