DÜNYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan'a Yanıt Gecikmedi

Abone Ol

AKPM’de Türkiye hakkında yaptığı konuşması ile gündeme oturan AKPM Azerbaycan Heyeti Başkanı Samed Seyidov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmadan sonra kendisine teşekkür etmesinin büyük bir onur olduğunu belirtti.

Strazburg’da soruları yanıtlayan Samed Seyidov ’’  Türkiye bizim canımızdır. Türkiye bizim çarpan yüreğimizdir. Azerbaycan ve Türkiye ilişkileri bugün tüm ülkeler için bir örnektir. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Değerli İlhami Aliyev ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kardeştirler. Ona göre Türkiye’nin her bir problemi Azerbaycan’ın da problemidir. Sevinci de sevincimiz, kederi de bizim kederimizdir.’’ diyerek Türkiye ve Azerbaycan’ın tek yürek ve tek millet olduğunu ifade eden onurlandırıcı cümlelerde bulundu. AA muhabirinin sorularını yanıtladıktan sonra Genel Kurul’da Afrin’deki terör hedeflerine yönelik Türkiye’nin yapmış olduğu Zeytin Dalı Harekatı’na da değinen Seyidov Türkiye karşıtı bir grubun iddialarına da yanıt olarak ‘’ Bu ne bir işgaldir ne de bir saldırıdır. Bu teröre karşı başlatılan bir harekattır. DEAŞ ve PKK isimli iki terör örgütüne karşı düzenlenen bir harekattır ve bölgeyi terör örgütlerinden temizleme amaçlıdır.’’ diyerek Türkiye’nin bu operasyonuna destek verdiğini ve haklı bir operasyon olduğunu da vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Samed Seyidov’a ‘’ O kıymet bana değil o kıymet Azerbaycan-Türkiye münasebetlerine veriliyor. Sayın İlhami Aliyev’in sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyaseti burada duyulmaktadır ve bundan sonra da duyulacaktır. Biz bir asker gibi onların emirlerini yerine getirmek için her zaman hazırız.’’ diyerek teşekkür konuşması yaptı.