KAYSERİ HABER

''Beklemesinler'' Diyen Mehmetçiğin Annesi Konuştu

Abone Ol

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin bölgesine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’nın başladığı gün bir Mehmetçiğin söylediği sözler tüm Türkiye’nin kalbine ok gibi saplanmıştı. O Mehmetçik tankçı Uzman Çavuş Mehmet Kuzu’nun ‘’ Beklemesinler’’ sözü ailesinin gurur kaynağı oldu.

Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nın ilk gününde bir gazetecinin sorusuna ‘’ İstikamet Kızıl Elma, ailem beni beklemesin’’ diyerek yanıt veren 24 yaşında Tankçı Mehmet Kuzu tüm Türkiye’nin yüreğine ok gibi sapladı bu sözleri. Türk askerinin ruh halini damarlarında ki asil kanı yansıttığı en güzel haliydi beklide söylediği bu sözler. Tüm Türkiye’nin beklediği Mehmet Kuzu’nun ailesine ulaşıldı. 5 kardeşin en büyüğü olan Mehmet Kuzu acemi birliğini Ankara’nın Etimesgut ilçesinde tamamladıktan sonra usta birliği için Edirne’nin Süloğlu ilçesine geçti. Küçüklüğünden beri tek hayali asker olmak olan Mehmet Kuzu usta birliğinde terhis bıraktı ve önce sözleşmeli er, arkasından da uzman çavuş oldu. 2 yıldır görevini layıkıyla yapan Mehmet Kuzu’nun da tüm Mehmetçikler gibi Allah yardımcısı olsun.

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde ikamet eden ailesi oğullarını TV ekranlarında gördüklerinde çok duygulandıklarını ve gözyaşlarının sel olduğunu anlattı. 50 yaşında ki baba Cemil Kuzu ‘’ Oğlum vatanına milletine çok bağlı bir insan. Eşimle televizyon izlerken bir anda oğlumu gördük. Söylediği sözler bizi çok duygulandırdı. Oğlumla gurur duyuyoruz. Operasyona katılan hiçbir Mehmetçiğin ayağına taş değmesin. Dönmeyebilir, vatan için herkes şehit olmak istiyor, bu çok gurur verici bir şey. En son bir saat önce konuştuk. Yerini söylemedi. Gerekirse bizde gelelim dedim. O da ‘ Size gerek yok, Türkiye olarak bize dua edin’ dedi. Rabbim onların yardımcısı olsun ‘’ şeklinde konuştu.

Anne Ümmühan Kuzu’nun da düşünceleri, hisleri eşi Cemal Bey’den farklı değil. Anne Ümmühan Hanım ‘’ Beklemesinler dediğini duyunca çok duygulandım ve çok gurur duydum. Afrin’i temizlesinler öyle dönsünler. 5 çocuğum var 4’ü erkek. 4’ünüde askere alsalar, gerekirse babalarını da alsalar ben yine beklerim’’ dedi.