POLİTİKA

Ayşe Böhürler kimdir? Kaç yaşında nereli?

Abone Ol

Memleketi olmamasına rağmen Kayseri’den 2. Sıradan aday olarak gösterilen Ayşe Böhürler, son günlerde arama motorları aracılığıyla en çok aranan ve sorgulanan isimler arasında yer aldı. Peki, 28. Dönem Kayseri Ak Parti 2. Sıra milletvekili adayı Ayşe Böhürler kimdir?

28. Dönem Kayseri Ak Parti 2.sıra milletvekili adayı Ayşe Böhürler 1963 yılında hayata gözlerini Ürgüp’te açtı. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu mezunu olduğu bilinen Ayşe Böhürler evli ve üç çocuk annesi.

Bugüne kadar çeşitli kanallarda yayınlar ve editörlük görevleri üstlendiği bilinen 28. Dönem Kayseri Ak Parti 2. Sıra milletvekili adayı Ayşe Böhürler’in alanında birçok ödül aldığı kayıtlara geçmişti. Çeşitli belgesel ve programlarında yapımcılığını sürdüren 28. Dönem Kayseri Ak Parti 2. Sıra milletvekili adayı Ayşe Böhürler; Ak Parti’nin de kurucu üyesi olarak biliniyor.  2001 ve 2012 tarihleri arasında Ak Parti MKYK üyeliği görevi yürütmüştü.

Hayatın anlamını çalışarak bulduğunu ve yıllar geçtikçe masasının üzerindeki kitapların katlanarak arttığını belirten 28. Dönem Kayseri Ak Parti 2. Sıra milletvekili adayı Ayşe Böhürler belgesel çekmek içinde dünyanın dört bir yanını dolaştığı biliniyordu. 

Sosyal medya platformlarını bir hayli aktif kullanan 28. Dönem Kayseri Ak Parti 2. Sıra milletvekili adayı Ayşe Böhürler adaylığını açıklarken; ““Şimdi Kayseri, şimdi Türkiye zamanı. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri ile milletvekili adayı olduğum, baba ocağım Kayseri’ye hizmet edecek olmanın heyecanını yaşıyorum. Allah hayırlı hizmetlerde bulunmayı nasip etsin.” İfadelerini kullanmıştı. Ayşe Böhürler, kısa sürede dikkat çeken Ak Parti Kayseri Milletvekili aday listesi içerisinde; belki de en çok konuşulan isimlerden birisi oldu. 

Kayseri’de görev yapmaya devam eden gazeteciler tarafından söylenen sözler arasında Ayşe Böhürler’in Erdoğan ailesine çok yakın olduğu ve bundan dolayı özel kontenjan ayrıldığı ifade edilmiş, bu açıklamalarda kısa sürede dikkat çekmişti.

Bizde bu makalemizde 28. Dönem Kayseri Ak Parti 2. Sıra milletvekili adayı Ayşe Böhürler hakkında; Ayşe Böhürler Kimdir? Ayşe Böhürler nereli? Ayşe Aydın Böhürler- AKP? Gibi sorguların cevaplarını sizlerle buluşturduk.