DÜNYA

ABD'de Konuşulan Türk Çocuğu Kenan Pala...

Abone Ol

Amerika’da arkadaşları ile dernek kuran ve ünü ola Kenan Pala herkes tarafından merak ediliyor. Peki Kenan Pala kimdir.

Son günlerde en çok konuşulan haberler arasında yer alan ve  Kenan Pala kimdir sorusu oldu.

Bunun sebebi ise ABD’de  San Dieogo Francis Parker orta okul  8. sınıf öğrencisi olan Kenan Palan’nın(13)  evsiz ve yurtsuzlar için  yaptığı çalışmalar nedeni ile 23 gününün Kenan Pal günü ilan edilmesi.

California Valisi adına San Diego denetleme kurulu Müdüdrü Kiristin Gaspar, San Diego Meclis salonunda yapılan konuşmada Kenan Pala’nın bir yıl önce kurduğu  ve yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü ‘Kids4 Community’(topluluk için çocuklar ) evsiz ve kimsesizler için çalışmalar yaptıklarını, bir yıl boyunca bu çocukların çalışmalarını izledikleri ve bir bildiri ile ABD’ye duyurduklarını bildirdi.

Gaspar 23 ocak Kenan Pala günü ilan ettiklerini duyurdu ve şunları söyledi:’Kenan Pala’nın önderliğinde genç öğrencilerin kurduğu dernekle şehrimizde evsiz ve yurtsuzlar için önemli ve faydalı çalışmalar yürütüyorlar. Kenan bu genç yaşında hepimize örnek olacak işlere imza attı.Kenan ile şehirde yaşayanlar olarak gurur duyuyoruz.. Geçen yıldan 8 binden fazla yiyecek içecek , sabun , şampuan ıslak mendil paketlerinin bulunduğu paketler toplandı ve hazırlandı.Bunlar ABD’de birçok evsiz kuruma bağışlandı.Evsiziler için San Diego’da 3  bin öğlen yemeği verildi.Kenan Pala’nın ileriki yaşlarında toplumumuza daha önemli hizmet ve katkılarda bulanacağına inanıyoruz dedi.

 Konuşmaların ardından ‘23 Ocak Kenan Pala Günü’ ilan edilmesine yönelik plaket verildi.

Kenan Pala Amerika’da yaşayan 13 yaşında bir Türk çocuğu, Kenan’ın dedesi ve ninesi İzmir’de yaşıyor.