Mayıs ayında da nisan ayında olduğu gibi maaş aralıklarına göre bankaların güncel emekli promosyonu ödemeleri 18.000 TL'ye kadar ulaşıyor. Bu çerçevede, 31 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan emekli promosyonu fırsatları çerçevesinde 18.000 TL'ye varan promosyon elde edilebilirken, emekliler çeşitli ödemeler ile ilgili araştırmalara hız kesmeden devam ediyorlar. Haziran ayında gerçekleşecek olan ödemeler de merak edilen konular arasında yer alıyor.

Haziran 2024 İkramiye Ödemesi

Nisan ayında Ramazan Bayramı dolayısıyla milyonlarca SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklisinin hesabına 3000 TL tutarındaki Ramazan Bayramı ikramiyesi yatırılmıştı. Yüzde 50 oranında artış neticesinde 2000 TL'den 3000 TL seviyesine yükselen ikramiyelerin nisan ayında sağlanmasının ardından, haziran ayında Kurban Bayramı öncesinde ikramiyelerin ne zaman verileceği ve ne kadar ödeme gerçekleşeceği merak ediliyor. Kurban Bayramı öncesinde de emeklilere 3000 TL tutarındaki ikramiye ödemesi sağlanacak. Bayram ikramiyeleri genellikle bayramdan bir hafta önce verildiği için haziran ayının ortalarına doğru yaklaşırken ikramiye ödemelerinin sağlanacağı düşünülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da ödeme takvimine ilişkin ilerleyen süreçlerde resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlayacak.

Emekli Promosyonları Zamlanır Mı?

3000 TL'lik ikramiye ödemesinin 10 Haziran civarında hesaplara yatması beklenirken, söz konusu ikramiyenin yanı sıra maaşını üç ay boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere maaş aralıklarına göre sunulacak promosyonlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Emekli promosyonu ödemeleri geçtiğimiz aylarda kamu bankaları tarafından yükseltilirken, özel bankalar da promosyonları ek fırsatlar ile birlikte 18.000 TL'ye kadar çıkardılar. İlerleyen süreçlerde emekli promosyonlarında yeni artışlar hayata geçebilir. Bu çerçevede, bankaların resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlanabilir. Haziran ayında emekli promosyonlarında artış beklentisi bulunmazken, temmuz ayında emekli promosyonları maaş zamlarının belli olmasının ardından yükselebilir. Emekli promosyonu ve ikramiye çerçevesinde emekliler haziran ayında 21.000 TL'ye varan ödeme elde edebilecekler.