Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren 31 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan bankaların güncel emekli promosyonu fırsatları ile ilgili araştırmalar gerçekleştirilirken, bankalar da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi mayıs ayında da güncel fırsatlar ile ilgili bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu çerçevede, SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri maaşa ek olarak sağlanan promosyon fırsatlarında yüksek ödeme elde etmek için en yüksek promosyonların hangi seviyeye kadar ulaştığına dair araştırmalar gerçekleştiriyorlar.

Emekli Promosyonları 2024 Mayıs

Mayıs ayının ilk gününde başlayan ve son gününe kadar devam edecek olan emekli promosyonu fırsatlarına dair bankalar resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu kapsamda, 31 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan emekli promosyonu fırsatları çerçevesinde maaşını üç yıl boyunca aynı bankadan alacağına dair taahhüt veren emeklilere maaş aralıklarına göre değişen tutarlarda promosyonlar sunulurken, bankadan bankaya değişmekle birlikte ek fırsatlar neticesinde 18.000 TL'ye varan promosyonlar ödeniyor.

Emekli Promosyonlarına Zam Gelecek Mi?

Kamu bankalarının emekli promosyonu ödemelerini 12.000 TL seviyesine kadar yükseltmesinin ardından özel bankalar da emekli promosyonlarını 18.000 TL'ye kadar çıkardılar. Bu çerçevede, mayıs ayında da 18.000 TL'ye varan promosyon fırsatları devam ederken, emekli maaşına ek getiri elde etmek isteyen kişiler emekli promosyonlarında ilerleyen süreçlerde artışlar olup olmayacağını merak ediyorlar. Emekli promosyonları maaş miktarına göre belirleniyor. Bu çerçevede, emekli maaşlarında artışa gidilmesi durumunda promosyon ödemeleri de yükselebilir. Temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından yılın ilk altı ayındaki enflasyon verisine göre milyonlarca emeklinin maaşının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair tahminler bulunuyor. Bu durumda emekli maaşlarının temmuz ayının ilk günlerinde zamlanmasının ardından promosyon ödemelerinin değişmesi durumunda bankalar resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlayacaklar.