Türkiye, 6 Şubat depremleriyle büyük bir felakete tanık oldu. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın yanı sıra 11 ilde de büyük zararlar meydana geldi. 50 binden fazla insan hayatını kaybetti ve ülke deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşti. Depremin ardından hükümet, kentsel dönüşüm konusunda yeni kararlar aldı ve yardım paketlerinde artışa gitti.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımları Güncellendi

Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan kira yardımı ödemelerinde yeni güncelleme geldi. İşte illere göre yapılan son ödemeler:

İstanbul'da kiracılara aylık 5.500 TL olan kira yardımı, defaten 11 bin TL olarak ödenecek.

Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir'de kiracılara aylık 4.500 TL olan kira yardımı, defaten 9 bin TL olarak ödenecek.

Adana, Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve diğer illerde ise kiracılara aylık 3.750 TL olan kira yardımı, defaten 7.500 TL olarak ödenecek.

Araç Sahiplerine Kötü Haber: Yüzde 30 Zam 1 Mayıs'ta Başlıyor! Araç Sahiplerine Kötü Haber: Yüzde 30 Zam 1 Mayıs'ta Başlıyor!

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Karabük, Kastamonu, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Yozgat ve Zonguldak'ta ise aylık 3.000 TL olan kira yardımı, defaten 6.000 TL olarak ödenecek.

Türkiye Genelinde Kira Yardımları BaşladıKira Yardımı Başvuru E-Devlet

Kentsel dönüşüm taşınma yardımları, kiracılara tek seferlik olarak ödenir. Bu tek seferlik ödeme, kentsel dönüşüme giren kiracıların evlerini terk etmeleri durumunda mağdur olmalarını önler. Başvurular, e-Devlet'in kentsel dönüşüm sayfası üzerinden de gerçekleştirilebilir.