Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç, mesajında engelli vatandaşları "şehrin özel sakinleri ve dua kaynağı" olarak nitelendirerek, Engelliler Haftası'nı kutladı ve onlara yönelik yaptıkları ve yapacakları projeleri anlattı.

Kayseri'de Engelliler Haftası Kutlanıyor

Başkan Büyükkılıç, engelli vatandaşların huzur, güvenlik ve konfor içinde yaşamaları için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, onlara hizmet etmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Ayrıca, özel vatandaşların şehrin özel sakinleri olduğunu vurguladı ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Engelsiz bir yaşam için yaptıkları projeleri de paylaşan Başkan Büyükkılıç, araçların şarj edilmesi için şarj istasyonlarının hizmete açıldığını, toplu taşıma araçlarının engellilere uygun hale getirildiğini ve Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi gibi önemli tesislerin açıldığını belirtti. Ayrıca, engelli vatandaşlara su faturalarında indirim uygulandığını ve çeşitli farkındalık çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Başkan Büyükkılıç, yeni dönemde de engelli vatandaşların yanında olacaklarını ve onlara yönelik çeşitli hizmetlerin devam edeceğini ifade ederek, Engelliler Haftası'nın hayırlara vesile olmasını temenni etti.