Milyonlarca emeklinin maaşına temmuz ayının ilk günlerinde zam yapılacak olmasından dolayı en düşük emekli maaşının hangi seviyeye yükseleceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. En düşük emekli maaşına hangi oranda zam yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak yılın ilk dört ayındaki enflasyon farkı ve enflasyon beklentileri baz alınarak emekli maaşları için hesaplamalar gerçekleştiriliyor ve tablolar oluşturuluyor. SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri de maaş zamlarına dair güncel hesaplamalar yakından takip ediyorlar.

Emekli Zammı 2024 Temmuz

Temmuz ayında milyonlarca emeklimim maaşına altı aylık enflasyon verisine göre zam yapılacak. Mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından altı aylık enflasyon verisi belli olacak ancak yılın ilk dört ayındaki enflasyon ile yapılan hesaplamalara göre dört aylık enflasyon farkı yüzde 18,70 olarak belirlendi. Mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından bu oranın yükselmesi bekleniyor. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ve altı aylık enflasyon verisinin belli olması sonrasında milyonlarca emeklinin ve memurun maaşına yüzde 20 ile 25 aralığında zam yapılabilir.

Hesap Makinesi 3

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından emekli maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair tahminler bulunurken, yılın ilk dört ayındaki enflasyon verisi ve beklentileri üzerinden en düşük emekli maaşı için hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Ocak ayında yapılan artış neticesinde 7500 TL olan en düşük emekli maaşı 10.000 TL seviyesine yükselmişti. Temmuz zammı için henüz oran telaffuz edilmedi ancak emekli maaşlarının yüzde 20 ile 25 aralığında artacağına dair tahminler bulunduğu için en düşük emekli maaşı da yüzde 20 ile 25 aralığında yükselebilir. Böylece en düşük emekli maaşı 10.000 TL'den 12000 TL ile 12.500 TL aralığına çıkabilir.