Toplantı sonrasında konuşan İyi Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, "Adı belediyelerimizin görevi değil gibi konulan konuların gündeme gelmesi ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi umuduyla gelmiştik. Fakat vatandaştan kopuk bir belediye meclis toplantısı gördük" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. İYİ Partili Kazım Yücel ise, toplantıda vatandaşların sorunlarının gündeme gelmesi gerektiğini belirtti.

MECLİS TOPLANTISINDA 2021 YILININ GÜNDEMLERİ EN ASGARİDE OLAN TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Gerçekleştirilen toplantıda ekonomiye değinilmesi gerektiğini belirten Yücel, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin '150. Yılda 150 Proje' diye ifade ettiği, aslında 150 projenin 3 yılda tahmin ediyorum nereden baksanız 120'sinin geçmesi gerekliydi uygulamaya alınması adına. Ben bu 3 yıl içerisinde bunların bir çoğunu görmedim. Bugünkü meclis toplantısında belki 2021 yılının en zayıf, gündemleri en asgaride olan bir toplantısını gerçekleştirdik. Türkiye'de şuan da ekonomik sıkıntılar var. Kişiler, çocuklarına süt alamıyorlar, süt fiyatlarının 1 litresi 15 liraya çıkmış marketlerde. Yani sosyal belediyecilik diye, gönül belediyeciliği diye çıkılan Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde, bunlara dokunulmadığını gördük. Bugünkü meclis gündeminde ek madde olarak bunların gelebileceğini düşündüm. Ekonomik sıkıntılı ailelere bir takım sosyal yardımların gündeme alınabileceğini düşündüm. Fakat gördüm ki bunların hiçbiri bugün yine gündemde yoktu" ifadelerini kullandı.

 BUGÜNÜN GERÇEĞİ EKONOMİ

Sözlerini sürdüren Yücel, "Ekonomik sıkıntıların olduğu, sokaktaki insanların dertlerini dinlediğimiz, reklam, emlak vergilerini ödeyemeyen, kiralarını ödeyemeyen birçok vatandaşın olduğu bu yerde, kısmen Belediyeyi ilgilendiren yönüyle bugün burada konuşulabileceğini hayal etmiştik. Bugünün gerçeği ekonomi, esnafın sıkıntısı, intihar eden, çocuklarına cinnet getirip bıçakla bir takım ölümlere sebep olan bir takım saldırıların yapıldığı ortamlarda, adı belediyelerimizin görevi de