Uzmanlar toplu taşıma araçlarında yaşlılara yer vermemek konusunda uyarıda bulundu. Toplu taşıma araçlarında yaşlılara yer vermenin doğru olmadığını aksine ayakta kalmanın yaşlılar için harika bir egzersiz olduğu konusunda dikkat çektiler.

 Edep ve adap kuralları gereği küçükler büyüklerine yer verme  konusun da her zaman saygılı olmak konusuunda uyarılır. Bu durum çok eski ve uyulması gereken edep kurallarındandır. Özellikle toplu taşıma araçlarında yaşlılara yer vermek konusunda çok tartışmalar yaşanırken uzmanlardan gelen açıklama herkesi çok şaşırttı. Uzmanlar yaşlılara toplu taşıma araçlarında yer verilmesi konusunda artık iki kez düşünülmesi gerektiğini onlara fayda yerine zarar verdiğimizi vurguluyor. Yaşlıların ayakta durması gerektiği ve bizim de bu uyarıya dikkat ederek onları ayakta durmaya teşvik etmemiz gerektiğini belirten uzmanlar ‘’ yaşlılar için ayakta durmanın harika bir egzersiz olduğunu’’ vurguladı.

 Genç ve yaşlılar için egzersiz yapmanın insanı 10 yaş gençleştirdiğini belirtirken gençlerin bu konuda biraz daha iyi olduğunu ama yaşlıların biraz zayıf kaldığını belitti. Büyüklerin asansöre binmek yerine merdivenleri kullanmalarını, toplu taşıma araçlarında oturmak yerine ayakta gitmelerini ve düzenli egzersiz yapmayan yaşlılar için bu gibi harekatlerin 10 yaş gençleştirip kişiyi daha dinç ve zinde hissettireceğini açıkladı.