Galatasaray'ın taraftar grubu olan Ultraslan'ın lideri Sebahattin Şirin büyük tartışmalara yol açan Rocky Balboa figürlü "Ayağa kalk" koreografisi ile alakalı Başbakanlık müfettişlerine ifade verdi. Geçtiğimiz hafta pazar günü Türk Telekom Stadı'nda Galatasaray, Fenerbahçe'yi konuk etti. 0-0 sonuçlanan derbiye maçtan çok koreografi damgasını vurdu. Daha öncede pek çok kez büyük görsel şölenlere imza atan Ultraslan taraftar grubu yine bir koreografi hazırlamıştı maç için. Koreografide Amerikan sinemasının usta ismi Sylvester Stallone'nin hayat verdiği Rocky Balboa figürü kullanılmıştı. Hemen arkasında da "Siz diz çöktüğünüz için onlar büyük görünüyor. Ayağa kalk!"  yazıyordu. İşte bu slogan geceye damgasını vurdu. Bu koreografinin ardından başta rakip takım taraftarları olmak üzere pek çok sosyal medya kullanıcısı terör örgütü ele başı olan Fethullah Gülen'in geçen hafta verdiği vaazda dile getirdiği "Ayağa kalk Sakarya!" Söylemine binaen bu pankartın açıldığını savundu. Bu sözler ile Ultraslan grubunun bir bağ içinde olarak mesaj vermek istediği iddiaları çığ gibi büyüdü. Burada bilinmeyen söz konusu olan pankartın 1 sene önce de açıldığıydı. Ardından Başbakan Binali Yıldırım olay ile alakalı inceleme başlattı. 

Olayları gülerek karşılayan Galatasaray taraftarları sosyal medyada karşılık verirken soruşturmaya ilişkin son noktayı Ultraslan grubunun lideri Sebahattin Şirin koydu. Şirin verdiği ifade de şunları söyledi:  

“Salı günü UltrAslan'ın üniversite sorumlusu arkadaşla birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı müfettişlerle görüştük. Bu pankartı geçen seneden planladığımızı, o sloganın asıl sahibinin biz olduğumuzu, sosyal medyadaki Fetullah Gülen iddialarının geçek dışı olduğunu, bir bağlantımız olmadığını dile getirdik. Süreç bizim açımızdan güzele gidiyor. Artık sosyal medyada, geçmişte atılan Tweet'leri gündeme çıkarıyorlar. Başka proje mi bu? Bunlar, emperyalist güçlerin halkı, taraftarları birbirine düşürme planıdır.”   sözlerini kaydetti.