İstanbul Tuzlada mahalleye yayılan koku herkesi panikletti. Kokunun artması ve çevredeki vatandaşların zehirlenme riskine karşı AKOM ve İGDAŞ ekipleri hemen harekete geçti.

Tuzla ‘da İstasyon, Yayla, Evliya Çelebi ve Postane Mahallelerinde sebebinin henüz ne olduğu belirlenemeyen bir nedenden dolayı geniz yakıcı yoğun bir koku etrafa yayılmaya başladı. Kokunun yayılması ile mahalle sakinlerinin panikleri de artınca ortalık bir anda karıştı. Geniz yakıcı koku ve sebebinin ne olduğunun belirlenmesi için olay yerine AKOM ve İGDAŞ ekipleri sevk edilerek müdahalede bulundular. İGDAŞ’ın yaptığı açıklamada ‘’ Tuzla İstasyon Mahallesinde hissedilen kimyasal kokunun doğalgaz ile ilgisi bulunmadığı tespit edilmiştir.’’ şeklinde ifadede bulununca mahalle sakinleri biraz olsun rahatladı.

Konuyla ilgili diğer bir açıklamada İBB Beyaz Masa tarafından twitter hesabından paylaşıldı. Beyaz Masa ‘’ Tuzla civarında sanayiden kaynaklı meydana gelen kokuyla ilgili ekipler bölgeye intikal etmişlerdir. Konu AKOM, İGDAŞ ve diğer birimleri bilgisi dahilin de olup, müdahale edilmektedir.’’ şeklinde oldu.

Yoğun dumana maruz kalan vatandaşlar ise bir anda bulundukları bölgeyi terk etmek için birbirleri ile yarıştı. İGDAŞ ve Beyaz Masa’nın yaptığı açıklamadan sonra biraz daha rahatlasa daz mahalle sakinlerinin kuku paniği korkuya yol açtı. Dumandan ve kokudan genizlerinin ve gözlerinin yandığını belirten mahalle sakinleri nefes almakta güçlük çektiklerini de vurguladı. Olayda can kaybı yaşanmadı. Nefes alma sıkıntısı çeken vatandaşlara ise olay yerinde ambulans içerisinde ilk müdahaleleri yapıldı.