Türkiye turizmi için büyük kayıp yaşanacak. Miami merkezli olan ünlü bir gemi şirketi ‘’siyasi belirsizliği’’ gerekçe göstererek gelecek sene için Kuşadası Limanı ve tüm Türkiye seferlerini iptal ettiğini açıkladı.

 Miami merkezli Royal Caribbean International isimli çok büyük bir gemi şirketi gelecek sene için tüm Türkiye seferlerini iptal etti. Dünyanın en büyük kruvaziyer devlerinden olan bu şirkket Türkiye’deki siyasi belirsizlik nedeni le rotasından çıkardı. Royal Caribbean International isimli bu şirket içerisinde Azamara Club cruises ve Celebrity Cruises markalarına da sahip olan dünya çapında ki en büyük gemi firmasının gemilerini Türkiye’den çekmesi Türkiye turizmine büyük kayıp yaşatacağa benziyor. Royal Caribbean International şirketi gelecek yılki rotalarını şimdiden belirleyerek Kuşadası limanı yerine Yunanistan’ın Rodos ve Mikonos adalarını seçtiğini duyurdu.

 Şirket sözcüsü konuya ilişkin açıklamada ‘’ Aldığımız kararlar her zaman yolcularımızın ve mürettebatın güvenliği dikkate alınarak veriliyor. Türkiye’deki değişen durumu yakından takip etmeye devam ederek bu popüler limana geri dönmeyi umut ediyoruz. ‘’ şeklinde konuştu.

 Royal Caribbean gemisinden biri olan Jewel of the Seas önümüzde ki yıl Kuşadası’na mayıstan ekime kadar 7 defa gelmesi beklenirken rotasını Yunan Adaları’na çevirerek Kuşadası’na yapacağı seferleri Yunanistan’ın Rodos adasına 8 defa yapmayı planlıyor. Royal Caribbean International şirketi bünyesinde ki gemiler 2015 yılında 80’ni Kuşadası limanı olmak üzere Türkiye’ye toplamda 135 sefer yapmıştı. 2016 yılında ise yaşanan büyük sıkıntılar nedeni ile aynı firma 72’si Kuşadası seferi olmak üzere toplamda 85 sefer yaparak Türkiye turizmini zarara uratmıştı. 2018 yılında ise Royal Ceribbean International  bünyesinde ki tüm seferler iptal edildi.