Tunceli de Nazımiye ilçesinde teröre yönelik operasyondan geri dönen Jandarma Özel Harekat timinde olumsuz hava koşullarının soğuk ve yağışlı olmasından etkilenen  bir askerimiz donarak şehit düştü. Diğer acı haber arkasından geldi ve tedavisi süren bir diğer askerimiz de sehit oldu .  Jandarma Özel Harekat timinden 2 askerimiz ŞEHİT JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ FERRUH DİKMEN İLE ŞEHİT JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ ASIM TÜRKEL şehit oldu.
Şehitlerimizin Mersin de ki ailelerine büyük acı haber verildi.


TUNCELİ VALİLİĞİNDEN YAZILI AÇIKLAMA:

''Tunceli' nin  Nazmiye Kırsalında İl Jandarma Özel Harekat timinin terör örgütüne yönelik gerçekleştirilmiş olan operasyon da , olumsuz hava koşullarından etkilenen Jandarma Özel Harekat birliklerimizin olumsuz hava şartlarının kısmen düzelmesiyle bölgeden yardıma gelen helikopter ile tahliye edildi ve hastaneye kaldırıldı.

İlk yapılan müdahalelere göre,Hipotermi (donma) tanısı konulan JANDARMA ÖZEL HAREKAT TİMİNDEN 2 askerimiz Tunceli Devlet Hastanesine sevk edildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen  Jandarma Özel Harekat timinden bir personelimiz şehit oldu. Jandarma Özel Harekat timinden bir diğer askerimizin de hala Tunceli Devlet hastanesinde tedavi sürecinin devam edildiği bildirildi.
Yapılan bütün müdahalelere rağmen diğer Jandarma Özel Harekat personelimizin de tedaviye yanıt vermeyerek mağlesef kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.

Tunceli' den yürek yakan şehitlerimize Allah rahmet eylesin , geride kalan tüm ailelerin ve yakınlarına Rabbim sabır ve uzun ömürler nasip etsin. Tüm  milletimizin başı saolsun. İlimiz de terörist unsurlarının bulunması ve gereken tüm müdahalelerinin yapılıp etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmaların kararlılıkla ve azimle devam ediliyor''