Suriye'den Türkiye'ye açıklama geldi. Suriye'nin resmi haber ajansı olarak bilinen SANA, Esed yönetiminin Türkiye'den bir talebi olduğunu belirterek geçtiğimiz gün İdlib'e askeri harekat başlatan Türkiye'nin bölgeden derhal çıkmasını gerektiğini belirtti.

 Suriye'nin resmi haber sitesi olan SANA'dan bir açıklama paylaşıldı. Doğrudan Esed rejiminden Türkiye'ye bir mesaj olan bu açıklamada İdlib'e askeri müdahalede bulunan Türkiye'nin en kısa zamanda bölgeyi terk etmesi gerektiğini belirten ifadeler yer aldı. SANA isimli resmi haber ajansı Türkiye'yi yapmış olduğu operasyondan dolayı kınadığını duyurdu. Suriye topraklarında bu şekilde bir harekata müsaade edilmeyeceğinin altını çizen SANA, Türk askerlerinin bölgeyi en kısa zamanda tahliye etmesi gerektiği hususunda bir talepte bulundu. 

Türkiye cephesinden şu an bu açıklamaya karşı herhangi bir yanıt gelmedi.
 SANA'dan bu açıklamayı yapan Suriye Dışişleri Bakanlığı'nda görevli olan bir yetkili, Türkiye'nin Suriye toprakları içerisinde bulunan İdlib bölgesinde başlatmış olduğu askeri harekatı "Suriye'nin toprak ve egemenlik bütünlüğüne yönelik açık bir saldırı ve uluslararası hukuk ve ilkelerinin bariz bir ihlali" olarak Esed rejimi tarafından nitelendirildiğini açıkladı.

 Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndaki yetkili Türkiye'nin Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olan güçleri ile Suriye İdlib bölgesine başlattığı operasyonu Suriye topraklarına bir saldırı olarak nitelendirdi. Bunun arkasında kalmayacaklarını ifade ederek Türkiye'ye bir uyarı gönderdi. Yetkili söz konusu olan bu operasyonun Türkiye, İran ve Rusya'nın da desteklediği Astana barış müzakereleriyle bir alakası olmadığını ifade etti.