Ülkenin ilk ‘’ Dağ Bisikleti Parkı’’ Kayseri Erciyes’ te oluşturuldu. Erciyes’ te oluşturulan Downhill Serbest İniş Türkiye Şampiyonası’ nda, Sarıcakaya Belediye personeli olan Milli Sporcu Eda Konuk, Türkiye şampiyonu oldu.

Bike Park’ ta düzenlenen Downhill Türkiye Şampiyonası’ da ulusal ve uluslararası başarıya başarıya imza atan Eda Konuk, bayanlar kategorisinde Erciyes Dağı’ nın 2200 metre irtifadaki zorlu bisiklet parkurunda büyük bir başarıya imza atarak ülkemiz ze bu gururu yaşattı. Abisi aynı zaman da zamanda antrenörü olan Gökay Konuk tarafından zorlu şampiyona hazırlanan Eda Konuk, parkuru diğer bayanları geride bırakarak 3 dakika 25 saniyede tamamladı ve Türkiye şampiyonluğuna adını yazdırdı. Gökay Konuk, yarışma sonrasında Türkiye’ nin ilk ‘’Dağ Bisikleti Parkı’’ Kayseri Erciyes’ te gerçekleşen müsabakaların bu yıl uluslararası boyutu da bulunduğunu işaret ederek, ‘’ Bu yılki şampiyona hem yurt içinden hemde yurt dışından bisiklet profesyonellerin katılacağı bir organizasyonu oldu. Bayanlar ve erkekler dahil 46 sporcu yarıştı. Kayseri’ deki Erciyes Dağı’nın 2200 metre irtifadaki bisiklet parkında, zorluk derecelerine göre özel olarak inşa edilen parkurların içerisinde gerçekleştirilen yarışlar, Cross Country olimpik, Cross Country Eleme, Downhill Türkiye Şampiyonası ve UCI Downhill – C3 kategorileri olmak üzere 4 farklı alanda yapıldı.

Kayseri Erciyes’ in volkanik yapılı zorlu arazisinde mücadele eden kardeşim Eda Konuk, 3 dakika 25 saniyede tamamladı. Kardeşim Eda’ nın ulusal alanda şampiyonluğa ismini yazdırması bizi gururlandırdı’’ dedi. Diğer yandan Gökay Konuk, şampiyonanın Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Eciyes A.Ş tarafından uluslararası Bisikletçiler Birliği UCI, Türkiye Bisiklet Federasyonu, işbirliği ile gerçekleştirdiğini de söyledi