Geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman Naim Süleymanoğlu ile alakalı yeni gelişmeler ortaya çıkmaya başladı. Zamanında Bulgaristan gizli servisinin Süleymanoğlu hakkında yürüttüğü faaliyetleri haberimizin detaylarında... 

'Bukalemun' dosyası 
Gizli Dosyalar Komisyonu'nun yetkili Ekaterine Boncheva Nova TV'de bir televizyon programına katıldı. Programda efsanevi Türk ve dünya sporcusu Naim Süleymanoğlu konuşuldu. Boncheva, programda Naim Süleymanoğlu ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Bir bukalemun dosyasına değinen Boncheva Bulgar Gizli Servisi'nin ünlü sporcu ile alakalı oluşturduğu dosyanın  1987 yılında açıldığını ve 1990 yılındaki rejim çöküşüne kadar açık kaldığını ifade etti.

Türkiye'de Takip Edildi
Boncheva konuşmasının devamında Naim Süleymanoğlu'nun Türkiye'ye kaçtığı 1986-1990 dönemi Bulgar ajanlar tarafından takip edildi. Naim Süleymanoğlu Türkiye'de de adım adım izlendi. Bu dört yıllık süreçte neler yaptığı Gizli servis tarafından not alınarak kayıt altında tutuldu.  

Gizli Servis'ten ikili plan 
 Bulgaristan Gizli Servisi, sporcu Süleymanoğlu Türkiye'ye geldikten sonra sistemini iki ayak üzerine inşa etti. Bunlardan biri yıldız sporcuyu tekrar ülkeye kazandırmak, ülkeye geri döndürmekti. 

Psikolojik harekatla yıpratma 
İkinci plan ise ilk plan tutmazsa sporcunun Türkiye'de başarısız olmasını sağlamak, hatta yarışamaz hale getirmekti. Bu hususta baskı oluşturmak temeldi. Sporcunun yarışma hevesini yok etmek ve direncini kırmak, zayıf düşürmek planlar arasındaydı. Böylelikle Naim Süleymanoğlu'nun Türkiye'de başarısız olması hedefleniyordu.