Avrupa şampiyonu işitme engelli milli güreşçimiz Seyfullah  Karadeniz’in medyaya yansıyan görüntülerinin ardından olayla ilgili flaş açıklamalar geldi.

Çankırı valisi Hamdi Bilge Aktaş, Avrupa şampiyonu İşitme engelli milli güreşçimiz, Olimpiyat üçüncüsü, dünya ikincisi Seyfullah Karadeniz’e Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı kamp eğitim merkezinde paspas yaptırıldığı iddiası üzerine konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Aktaş’Kurumda taşeron temizlik işçisi olarak çalışan Seyfullah Karadeniz’e paspas yaptırılmasından olay medyaya yansıdıktan sonra bilgisinin olduğunu söyledi.

Kamuda bir sıkıntı olduğu zaman ilk olarak ilin valisinin bilgilendirilmesi gerektiğini söyleyen Aktaş,’Bu bize iletilmediği için doğrudan medyaya kanalı ile halkımıza ulaşmış oldu. Burada kendimizi de şahsımı adına da kabahatli buluyorum. Ama bize yansımış olsaydı çözerdik.’dedi

Çankırı Güreşçiler Gençlik Derneği başkanı Talip Dönmez ise olayla ilgili büyük üzüntü yaşadıklarını yapılan haksızlığa sessiz kalmayacaklarını açıklayarak şunları söyledi ’Milli sporcularımıza sergilenen olumlu veya olumsuz davranışlar ülkemizin itibarının da belirleyicisidir. Ülkemizin istikrarlı bir şekilde sağladığı ve devam ettirdiği kimliğimizin yerelde hiçbir yöneticinin zafiyete uğratmasına hakkı yoktur. Halbuki bizim için bayrak demek vatan demek, namus demektir. Bayrağımızı en tepelerde dalgalandıran milli sporcuya yapılan çirkin muamelenin sorumlularının yaptıkları cahillik üzücüdür. ’dedi.

Vali Aktaş konuyla ilgili yarın Karadeniz ve igili amirle görüşeceğini bildirdi