Demirsporlu Ali Gaye, Kayseri’ de oynanan U 16 küme maçı sırasında sara nöbeti geçirdi. Sara nöbeti geçiren Ali Gaye bir anda yere yığıldı. Gaye’nin yere yığıldığını gören arkadaşları ambulans çağırdı. Ali Gaye ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Kayseri’ de Vali muammer Güler Stadyumunda Pazar günü oynanan U 16 Amatör Kümenin 4’ üncü hafta maçında Kılıçaslan Yıldızspor , Demirspor’ u ağırladı. Maç yapan spor kulübü karşılıklı gollerle sona erdi. Maç 2-2 sona erdi. Fakat maç esnasında yaşanan bir olay yürekleri ağızlara getirdi. Maçın 25’ inci dakikasında Demirspor da oynayan Ali Gaye birden bire yere düştü. Bu olay sonrasında maçın hakemi Ömer Gürcan Yücel devreye girdi. Maç hakemi Ömer Gürcan Yücel oyunu durdurdu. Oyunu durduran Ömer Gürcan Yücel sağlık görevlilerini sahanın içine çağırdı. Yere düşen Demirsporlu Ali Gaye yere düştükten sonra bir süre baygınlık geçirdi. Gaye’ ye saha kenarındaki sağlık görevlisi Ahmet Şafak müdahalede bulundu. 16 yaşındaki futbolcu Ali Gaye, daha sonra çağırılan ambulans ile hastaneye götürüldü. Elde edinilen bilgiye göre ise Demirspor’ lu takımın genç oyuncusu Ali Gaye’ nin sara krizi geçirdiği ifade edildi. İlgilenen sağlık personeli Ahmet Şafak Ali Gaye isimli oyuncunun sara nöbeti geçirdiği ve olaya hemen müdahale ettiğini söyledi.

Ahmet Şafak, ‘Ben kenardan gördüğüm kadarıyla hakem beni çağırmadan, oyuncunun bir darbe aldığını düşündüm. Yakınlaşınca, hakem çağırdı. Oyuncunun titrediğini ve başına gittiğimde çenesinin kitlendiğini gördüm. Çenesini açmaya çalıştım. Oyuncuya gerekli müdahaleyi yaptım. Hava yolu açıklığını sağladım. 3-4 dakikalık bir süre geçti. Oyuncunun bilinci yerine geldi. Daha sonra refleksleri yerine geldi. Futbolcuyu hastaneye sevk ettik. Bu tür konularda futbolculara sağlık raporu verirken de dikkatli olunmalı. Burada bir ihtimal söz konusu’’ dedi.