Hes Kablo Kayserispor Teknik Direktörü Alper Kelkitli, 1-0’lık Yeni Malatyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, “Bundan sonra Kayserispor üzerindeki stresi attı, daha iyi yerlere gelecektir" dedi.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Kelkitli, “Gerçekten bu günleri çok özlemişiz. Soyunma odasında olsun, sahada olsun inanılmaz takım bütünlüğü var. Takım bütünlüğü bizi o kadar duygulandırıyor ki bu oyuncu arkadaşlarımız her şeye layık. Biz Kayserispor olarak buraları hiçbir zaman hak etmedik. Bir haftalık dönem içerisinde gece gündüz çalıştık. Bizlerden desteğini esirgemeyen tüm kulüp personelimize, başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ederiz. Kulüpte 72 tane personelimiz var, hepsinin duasını aldık. Bundan sonra Kayserispor üzerindeki stresi attı, daha iyi yerlere gelecektir. Galibiyet tüm Kayserililere gelsin" dedi.

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, mağlup oldukları maçın ardından yaptığı açıklamada, “Sahada futbol adına bir şey ortaya koyamadık” dedi.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Hamzaoğlu, kötü futbolun sorumlusunun kendisi olduğunu ifade ederek, “Bugün için söylenecek fazla bir şeyim yok. Sahada futbol adına bir şey ortaya koyamadık. Burada kimseyi suçlayamam, tek sorumlusu benim. O yüzden oyuncularıma bir şey demiyorum. Kayserispor’u tebrik ediyorum. İnandılar, mücadele ettiler. Her ne kadar maça çekinerek başlamış olsak da biz onları kendilerine güven duymasını sağlayacak bir oyun ortaya koyduk. Onlar da her geçen dakika kendilerine daha da güvendiler. Biz de zora soktuğumuz maçı çevirmeyi başaramadık, bu günkü oyunla başarmamız da çok mümkün değil” dedi.

Toparlanıp Türkiye Kupası’nda oynayacakları Galatasaray maçına hazırlanacakları da sözlerine ekleyen Hamzaoğlu, “Önümüzde kupa maçı var Galatasaray’la oynayacağımız. En iyi şekilde ona hazırlanacağız. İnşallah biran önce toparlanırız. Herkes kendine düşen görevi çıkarır” ifadelerini kullandı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

61. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Ahmed’in şutunda meşin yuvarlak kaleci Doğan’ın kucağında kaldı.

62. dakikada Mustafa’nın sağ kanattan içeri çevirdiği topa kaleci Doğan dokundu. Meşin yuvarlağı önünde bulan Ndayishimiye bekletmeden vuruşunu yaptı ancak top yandan auta çıktı.

87. dakikada ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta topun arkasına geçen Adem’in şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

90. dakikada Mustafa’nın ceza sahasından sert vuruşunda kaleci Doğan’ın sektirdiği top kornere çıktı.

Stat: Kadir Has

Hakemler: Erkan Özdamar xx, Volkan Narinç xx, Mustafa Sönmez xx

Hes Kablo Kayserispor: Doğan xx, Kvrzic xx, Sapunaru xx, Kolovetsios xx, Behich x, Campanharo xx (Emre dk. 81 ?), Ackah x (Attamah dk. 46 xx), Lennon x (Muğdat dk. 81 ?), Avramovski xx (Fernandes dk. 78 x), İlhan Parlak x (Nurettin dk. 66 x), Alibec xx

Yedekler: İsmail, Oğuzhan, Manzala, İlhan Depe, Kanga

Teknik Direktör: Alper Kelkitli

Yeni Malatyaspor: Ertaç x, Chebake x, Wallace x, Semih x (Hadebe dk. 46 x), Bülent xx, Kubilay x (Lukoki dk. 73 x), Ahmed xx, Acquah xx (Ndayishimiye dk. 46 xx), Fofana x (Mustafa dk. 46 xx), Tetteh x (Umut dk. 35 x), Adem xx

Yedekler: Abdulsamed, Erkan, Zeki, Olcay, Topalli

Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

Sarı Kartlar: Alibec (Kayserispor), Semih, Chebake, Mustafa, Hadebe (Yeni Malatyaspor)

Gol: Semih (dk. 10 k.k.) (Hes Kablo Kayserispor)