Galatasayar Kulubü Başkanı  Dursun Özbek 'Galatasayar Kulubü'nün  kuruluşunu bir belgesel, bir sinema filmi şeklinde yapacağız' dedi.
Giresun Ünüversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı tarafından  1. onur ödülleri sahibine kavuştu.UEFA eski başkanı Şenes Erzik, Galatasayar Spor Kulubü başkanı Dursun Özbek'in de aralarında yer alan bir çok Giresun'lu spor dünyasındaki isimlere 'ONUR' ödülü verildi.
GRÜ tarafından verilen ONUR ödülüne layık görülen Galatasayar Spor Kulubü Başkanı Dursun Özbek 'Konu spor olunca benim için önemli olan Galatasayar.Çünkü Galatasayar spor Kulubü bildiğiniz üzere 1905 yılında kurulmuştur.Bu kulubün temelinde 500 yıllık bir kültürün getirdiği değerler vardır.Çünkü Galatasayar Lisesi ilk Osmanlı döneminde devlet adamı yetiştiren okullardan bitanesi.O dönemde en büyük özelliği devlet adamı yetiştirmesidir. Sadece bu mu? Hayır. Aynı zamanda ülkeye spor getiren kurum. Dolayısıyla aklınıza hangi  spor gelirse ilk akla gelen Galatasaydır' ifadelerini kullandı.
Sponsor bulunduğu takdirde Galatasyarın bu dolu dolu tarihini sinemaya aktarmak için çalışmaların başlatılacağını söyledi.Dursun Özbek sözlerine şöyle devam etti.
'Şu anda çalışmalarımız  sürüyor.Sponsor arayışları var. Galatasayar Kulübü'nün kuruluşunu bir belgesel, bir sinema filmi şeklinde yapacağız.Bir gerçeği sizinle paylaşmak istiyorum . Belgeleride var.Ali Sami'yen ve arkadaşlarının bir maç sonrası çamur içindeler, yağmurlu bir hava Adama'lar kurulanıp üstlerini değiştirecekler akşam 'Nereye gidelim diye düşünüyorlar?Üzerlerini değiştirmek için yan tarafta bir mezarlık var orası kuytu bir yer diye oraya gidiyorlar.1900'lü senelerde hafiyeler İstanbulda kol geziyor.O zamanda toplu hareketler takipte.Orada tam soyunurken hafiyeler bunları yakalıyor. 'Ne yapıyorsunuz siz burada? diyorlar Onlarda 'Top oynuyoruz'diyorlar Topu gösteriyorlar.Hafiyelerde 'Bu top bomba olmasın diyorlar. Ozaman devreye Ahmet Robenson giriyor İngilizce konuşuyor.Topta bilirsiniz dikiş var .Topun dikiş kısmında bir şişirildiği yerin dışarıda olması üzerine Hafiyeler Amirlerine 'efendim bu bombanın fünyeside var' diyorlar.Robenson o kısmın sibobu olduğunu anlatıyor.Topu görsen bomba sanırsın lafı buradan geliyor.