Süper Lig’in 19. Haftasında Fenerbahçe ve Trabzonspor karşı karşıya geldi. Trabzonspor kendi evinde yaptığı maçta 1-1 berabere kaldı.

Süper Lig’in 19. Haftasında iki büyük isim karşı karşıya geldi. Fenerbahçe ve Trabzonspor’un karşılaştığı bu derbi Trabzonsporluların evinde oynandı. Medical Park Arenada gerçekleştirilen maçta ilk gol 58. dakikada Trabzonspor’dan geldi. İlk golü ağlarla buluşturan isim Burak Yılmaz oldu. Sağ taraftan Abdulkadir Ömür’ün ceza alanı içinde Burak Yılmaz’a açtığı orta ile top ilk önce Burak Yılmaz ile sonra da Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel’in solundan geçerek ağlarla buluştu. Fenerbahçe ise 84. dakikada topu ağlarla buluşturabildi ve Fenerbahçe’nin golünü ise Fernando attı. Valbeuna’nın kullandığı korner atışında yükselerek yakın mesafeden kafa vuruşu ile Fenerbahçeli taraftara gol sevincini yaşattı. Maç oldukça çekişmeli geçse de maç beraberlikle bitti. Bu karşılaşma sonucu Fenerbahçe 37 puanla zirve yarışında yara almışken Trabzonspor ise puanını 31’e yükseltmiş oldu.

Oynanan maçta Trabzonspor ve Fenerbahçeli futbolcular Zeytin Dalı Operasyonuna da destek amaçlı ‘’ Zeytin Dalı operasyonu, o mübarek bayrak, işte bu bayrak’’ yazılı t-shirtle çıktı. Tribünde ise ‘’ Bu millet size minnettar. Selam olsun kınalı kuzulara’’ yazısı ile taraftarlar yazılı pankartlar açtı.