Hatay'ın Samandağ ilçesinde bir olay meydana geldi. Bölücü terör örgütü PKK, Hatay'ın Samandağ ilçesindeki jandarma karakoluna baskın düzenledi. Geçtiğimiz akşam Hatay'da sıcak saatler yaşandı. Terör örgütü olan PKK uzun namlulu silahlar ile Samandağ Çevlik Sahlık Güvenlik Jandarma Karakolu'na saldırı düzenledi. Teröristler tarafından yapılan saldırıda can ve mal kaybı olmadı.  

Kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan saldırı sonrası olay yerine çok sayıda jandarma ekibi takviye olarak geldi. Saldırgan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı bir arama operasyonu başlatıldığı bilgisine ulaşıldı. 

 Olay sonrası Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik'ten de açıklama geldi. Cahit Çelik şu sözleri kaydetti, "Şu anda omzundan yaralanmış bir askerimiz var."  dedi. Devam eden Cahit Çelik, Samandağ ilçesindeki Çevlik Sahlik Güvenlik Komutanlığı Karakolu'na PKK'lı terörist grubun saldırdığını söyledi. Ayrıca karakola roketle de saldırıldığını belirtti. Kendisinin de olay esnasında bölgede olduğunu söyleyen Çelik, bir askerimizin omzundan hafif yaralandığını belirtti. Teröristlerin yakalanması için operasyonlar başladı. Olayla ilgili tüm yollar kapatıldı ve polis ekiplerince denetim başlatıldı.  

Olayın etkileri hissedilmeye başlayınca ilçe halkı sokaklara taştı. Vatandaşlar olayla alakalı güvenlik güçlerinden bilgi almak isterken terör örgütüne tepkisini de dile getirdi. Kaçan teröristlerle alakalı belirlenmiş bölgelere operasyon düzenlenirken araştırmalar da sürüyor.