Ortadoğu'da gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Uzun zamandır beklenen gelişme sonunda gerçekleşti. Irak bölgesinde kalan son bölgesi olan Havice'yi dün kaybeden terör örgütü IŞİD iyice köşeye sıkışmış durumda.

 IŞİD şok üstüne şok yaşıyor. Son zamanlarda büyük darbeler alan kanlı terör örgütü IŞİD, Irak'taki elinde kalan son bölgesi olan Havice'yi dün kaybetti. Ortadoğu'da büyük bir değişimin habercisi olan bu olay sonunda IŞİD sadece Irak ve Suriye sınırındaki Fırat Nehri havzasına sahip. Bölgeye sıkışan terör örgütü IŞİD'in elinde elle tutulur hiçbir yer kalmadı. Büyük bir kente ya da ilçeye sahip olamayan IŞİD militanları bu saatten sonra çareyi kaçmakta arayacak gibi görünüyor.

 Ortadoğu'da 3,5 yıldır süren kabus sona erdi. IŞİD, Irak'tan tam anlamıyla def edildi. 3,5 yıldır bölgede terör estiren ve insanlara zulüm eden IŞİD dün elinde bulundurduğu son büyük kalesini de kaybetti. Irak'ın Havice kentini de elinden kaybeden IŞİD, Irak ve Suriye sınırındaki Fırat Nehri havzasına sıkışıp kaldı. Işid teröristleri bugünden itibaren çölde ya da açık arazide kaçma yolu arayacak. Fakat işleri zor gibi görünüyor. Çünkü etrafları tam anlamı ile kuşatılmış vaziyette. Örgütün kalesi olarak nitelendirilen bölgeyi de kaybetmesinin ardından kanlı terör örgütünün günlerinin sayılı olduğu tahmin ediliyor. Silahlı güçler tarafından etrafı sarılmış olan örgüt son yıllarda 30'dan fazla ülkeyi kana bulamıştı.