Sivas- Kayseri karayollarında karşısına çıkan araç ile çarpışmamak için , direksiyon hakimiyetini kaybederek refüjdeki aydınlatma direğine çarptı.Olay yerinden edindiğimiz bilgilere göre; Kayseri-Sivas karayollarında 38 F 0056 plakalı aracın sahibi olan Vedat Özkan, karşısına çıkan Gemerek Yenişehir evlerinden karayollarından geçen 58 HD 117 plakalı araç sahibi M.A.'nın Vedat Özkan'ın önüne çıktı.

Vedat Özkan , M.A.'nın aracına çarpmamak için otomobilden kaçarken direksiyonunu kırarak yol kenarındaki refüjdeki aydınlatma direğine çarptı.

Kaza anında yaşanan olayı saniye saniye araç da yer alan güvenlik kamerası kaydetti. Kaza olayını kameralara anlatan Vedat Özkan şu ifadelerde bulundu;

'' Akşam saat 7.30 da işten çıktım. Sivas -Kayseri karayollarında seyir halinde yolumda dikkatli bir şekilde ilerliyordum. Gemerek Yenişehir konutlarından karşıma kavşaktan 58 HD 117 plakalı araç çıktı. Araç kavşaktan çıkınca kendi şeridinden çıkarak sol şeride doğru yöneldi. Karşımdan gelen araca korna bastım. Araba içerisinde çocukların olduğunu fark ettim. Otomobile çarpmamak için araçtan kaçarak direksiyonu kırıp yoldaki refüjdeki aydınlatma direğine çarptım. Yol üzerinde bulunan refüjdeki aydınlatma direğine çarptığım için aracım ters döndü ve aracımın arkası elektrik direğine çarptı. Karşı araçtaki çocukları Allah korudu. '' dedi.

Olay yerine trafik polis ekipleri geldi.  Gemerek Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi olay yeri incelemelerinden sonra gerekli işlemleri yaparak hasarlı olan araç kaza yerinden araba çekici ile kaldırıldı.