Antalya’da yaşanan olay herkesi şaşkına çevirdi. İran uyruklu kaçakçılık yapan kişi otel odasına yapılan baskında yakalandı.

Alınan ihbarla operasyon başlatan Antalya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Antalya Havalimanı’nda yakalanan İran uyruklu olduğu tespit edilen uyuşturucu kuryeliği yapan A.H.R isimli kişinin sindirim sisteminde 95 kapsül macun esrar getirdiği ihbarı aldı. Amsertdam-Antalya uçak seferi ile gelen yolcununTürkiye’ye sokmak için iki gün önce ihbarını almıştı. Kuryenin uyuşturucu maddeyi ya valizinde ya da midesinde 95 kapsül içinde getireceğini öğrendi. Antalya Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri düzenledikleri operasyonda A.H.R isimli şahsı havaalanından iner inmez yakın takibe aldı. A.H.R havaalanından çıktıktan sonra Kaleiçi’nde bir otele yerleştiği tespit edildi. Polis ekipleri tarafından izlenmeye alınan şahıs bir otele giriş yaptıktan sonra eşyalarını bırakarak tekrar dan çıkarı çıktı. Polis ekiplerinin yakın takibinde olan A.H.R’nin müşterisi ile buluştuğunu tespit etti. Şüphelinin tekrar otel odasına dönmesi ile polis ekipleri gerekli yerlerden izin alarak şahsın otelde bulunan odasına baskın yaptı. A.H.R’nin odasını dedektör köpeklerle yapılan arama da 95 adet macun esrar kapsülü ele geçirildi. Şahsın ihbarda belirtildiği gibi uyuşturucu kapsüllerini midesinde getirdiğini ve otel odasına girince de doğal yollarla kapsülleri çıkardığı tespit edildi.

A.H.R’nin daha öncede ülkeye girerek uyuşturucu kuryeliği yaptığı ve uyuşturucu sucundan gözaltına alındığı tespit edildi.