Sağlık uzmanlarından şaşırtıcı bir uyarı geldi. Uzmanlara göre toplu taşıma araçlarına yaşlılara yer vermeye gerek yok. Ayakta kalmaları onlar için daha iyi. İşte nedeni! Toplu taşıma araçlarında oturan bir gencin yaşlı bir insan gördüğünde yer vermesi artık vatandaşlık görevi gibi bir şey. Bunun iyi ve gerekli bir hareket olduğu yıllardan beridir anlatılıyor, biliniyor. Fakat bu konuya uzmanlardan beklenmeyen bir atak geldi. Uzmanlar otobüslerde yaşlılara yer vermenin sanıldığı kadar da doğru bir hareket olmadığını savunuyor. Hatta yaşlılara yer vermeden önce, "İki kere düşünün."  diyorlar. "Ayakta kalmak yaşlılar için çok faydalı bir egzersiz."   

 Yaşlı kişilere toplu taşıma araçlarında yer verilmesinin gerekmediğini ifade eden uzmanlar tam tersine yaşlıların ayakta kalması gerektiğini söylüyor. Yaşlıları ayakta tutmaya teşvik etmek için en etkili yolun toplu taşımalar olduğunu belirten uzmanlar bu sayede yaşlıların egzersiz yapmaya yönlendirilebileceğini söyledi.

 Uzman doktorlar yaşlılıkta egzersiz yapmanın çok önemli bir etkiye sahip olduğunu belirtirken düzenli yapılan egzersizin de insanı 10 yaş gençleştirdiğini ifade etti. Yaşın artması ile beraber bedensel faaliyetlerde de sürekliliğe gidilmesi gerektiğini savunan uzmanlar bunun en iyi yolunun toplu taşıma araçlarına ayakta yolculuk etmek olduğunu söyledi. Hatta bir yere gidildiğinde asansör kullanmadan merdivenlerin çıkılması gerektiği de belirtiliyor.