Kenya’da bir hastanede yaşanan olay akıllara durgunluk verdi. Kenya’da ki hastanede tedavi gören hastaya yanlışlıkla beyin ameliyatı yapıldı.

 Kenya’nın yerel gazetesinin geçtiği manşette geçtiğimiz Pazar günü yaşanan olayda Kenyatta Hastanesi’nde sedyeyle bilinci kapalı halde iki hasta birden getirildi. Getirilen hastanın bir tanesinde beynine pıhtı atması sonucu acil kapalı baş yarası adı verilen ameliyata alınması gerekiyordu. Diğer hastanın ise kafasında oluşan şişlik nedeni ile kafa travması geçirdiği ve ameliyata gerek kalmadan beyin cerrahi doktorunun muayene etmesi gerekiyordu. Fakat olmaması gerek bir olay yaşandı ve hastalar karışında hazırlanan ameliyat haneye yanlış hasta getirildi. Ameliyata alınan hastaya hemen müdahale başlandı ve doktorlar yanlış hastayı ameliyat ettiğini saatler sonra hastanın beyninde pıhtı olmadığını görünce fark etti.

 İddialara göre hastalarının isimleri ve kimlik bilgilerinin yazılı olduğu künyeler karıştığı için ameliyat haneye yanlış hasta indirilmiş ve yanlış hastanın kafatasını açmışlar. Kenyatta Hastanesi’nden gelen açıklamada yapılan yanlış için büyük üzüntü duyduklarını ve ameliyatı yapan doktorun açığa alındığını açıkladı. Fakat meslektaşları duruma isyan etti. Hastanın isim üzerine çağırıldığını ve hastayı ameliyat haneye indiren kişilerden kaynaklı olduğunu ifade ettiler. Aynı ameliyata giren beyin cerrahi ile birlikte anestezi uzmanı ve iki de hemşirenin açığa alındığını açıkladı.

 Kenyatta Hastanesi iki hastanın da durumlarının gayet iyi olduğunu ve hatta beyninde pıhtı olan hastanın geçen sürede durumunun düzeldiğini ameliyata gerek kalmadığını hiçbir sağlık problemi olmadığını açıklarken hastalardan ve hasta yakınlarından da tekrar özür dilediler.