Uyurken ağzınızdan su geliyorsa dikkat edin. Yada uyandığınızda yastığınızda ıslaklık varsa ve ağzınızda oluşan kuruluk bir sürü hastalık sebeplerini içeriyor. Uzmanların aman dikkat diye uyardığı uyurken ağızdan su gelmesi birçok sağlık probleminin başlangıcı olabilir.

Uyurken ağzınızdan su geliyorsa yada uyandığınızda ağzınızda hissettiğiniz kuruluğun sebebini hiç araştırdınız mı? Genellikle bu durum küçük çocuklarda görülürken yetişkinlerde de olma olasılığı yüksektir. Ağız açık uyumak gece ağızdan su gelmesine neden oluyor, yanlış uyku pozisyonları, alerjik rahatsızlıklar, reflü, diş protezleri ve diş hastalıkları kıl kurdu, parkinson hastalıkları, bebeklerde diş çıkarma durumları, ilaçların yan etkileri, sinirsel durumlar, ağız içerisinde anomaliler gibi durumlar ağız içinden uyurken su gelme sebepleridir. Uzmanlar bu gibi durum yaşayanlar için önerilerde bulundu. Ağızdan su gelmesi özellikle ağız kokusuna da sebep olmaktadır ve bu durumun önüne geçmek için kendi yöntemlerinizi de kullanabilirsiniz. Çok yüksek yastıkta yatmak ağızdan su gelmesine sebep olabilir ve yastığınızı alçaltmak kesin çözümdür. Eğer burnunu tıkalıysa yada geniz eti probleminiz varsa Kulak Burun Boğaz uzmanına muayene olarak geniz etinizi aldırabilirsiniz.

İlk başlarda önemsiz gibi görünse de bu durum ihmal edilmeden uygun müdahalenin yapılması gerekmektedir. Sizinde bu şikayetiniz varsa önce sebebini araştırıp daha sonra da uzman bir KBB doktoruna görünmelisiniz.