Antalya ‘da henüz lise öğrencisi olan H.Ü sınav kaygısı nedeni ile gittiği psikiyatri kliniğinde iddialara göre D. Uzman Ö.A’nın veridiği ilaçlar nedeni ile yaşam mücadelesi veriyor.  

Antalya ‘da yaşayan 15 yaşında ki lise ikinci sınıf öğrencisi H.Ü sürekli sınav kaygısı yaşadığı için evlerinin yakınında bulunan bir terapi merkezine gitti ve Uzman Dr. Ö.A tarafından verilen ilaçlar yüzünden yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Cem Ü. Ve Dilek Ü.’nün tek çocuğu olan H.Ü geçen kasım ayında tüm derslerden ilk sınavına girdi. Çok çalışmasına rağmen ilk sınavlarından istediği puanları alamayan H.Ü ikinci sınavlar için daha çok çalışarak daha iyi notlar almayı hedefledi. Ailesinin dediğine göre H.Ü ‘’ne kadar çalışırsam çalışayım başarısız olacağım’’ diyordu sürekli. Sürekli bu endişe içinde olan H.Ü sosyal yaşamı da etkilenmeye başlayınca Anne Dilek Ü. ve baba Cem Ü. Kızlarını evlerinin yakınında bulunan bir terapi merkezine götürmeye karar verdi.

17 Aralık’ta Dr. Ö.A’nın polikliniğine muayene olan H.Ü’ye doktor tarafından iki farklı ilaç reçete edildi. ilaçları kullanmaya başlayan H.Ü bir süre sonra sol kulak arkası ve ardından göz çevresi vücudunun değişik yerlerinde kızarıklar meydana geldi. Ardından vücudu su toplayan genç kız 18 Ocak günü ailesi tarafından Akdeniz Üniversite Hastanesi’ne götürüldü. vücudu moraran ve su toplayan H.Ü’ye ‘ Stevens Johnson sendromu’ yani cilt ve mukoza zarının ilaç ve enfeksiyona karşı ciddi şekilde reaksiyon gösterdiği nadir hastalıklardan olan bu sendrom teşhisi konuldu. Teşhisi koyan doktorlar normalde genç kıza verilen bu ilacın epilepsi hastalarına verilen bir ilaç olduğunu söyledi.