Antalya’da rot balans ustası vatandaş fıtık başlangıcı olna, bel ve sırt ağrısı çeken hastalara ‘şifa’dağıtıyor.

Dükkanında daha önce arabaların rot ayarını yapan usta şimdi ise fıtık başlangıcı olan be lve sırt ağrısı çeken hastalara kendi yaptığı inversiyon aleti ile tedavi ediyor. Hastaları önce ayakalarından bağlayıp makinaya yatarın autsa burada 15 dakika  kalmalarını bekliyor ve iddiasına göre dükkana yürüyemeyerek durumda gelen insanlar ‘tedavinin’ ardından çok rahat bir şekilde dükkandan çıktıklarını, hatta bazılarının koşup oynadığını söylüyor.

Yaklaşık 15 yıl önce sürekli eğilip kalktığı ve ağır kaldırdığı için bel fıtığına yakalanan  rot balans ustası İbrahim Tekelioğlu (54) rahatsızlığı sonucu hastaneye  gitti fakat doktorlar ameliyatlık bir durum olmadığını söylediler. 1-2 yıl sonra hastalığı tekrarlayan Tekelioğlu bunun üzerine kendiside doktora gitmek yerine inversiyon aleti kullanarak vatandaşlara yardımcı olmaya çalışan şahıslara gittiğini söylüyor. Buradaki ’tedavinin’ kendisini rahattaığını gören Tekelioğlu internetten yararlanarak kendi inversiyon aletini yaptı.

Alet hakkında bilgi veren Tekelioğlu ‘6 aydır 30-40 arkadaşımıza baktık Yüzde yüz çözüm değil tabiî ki. Fıtığı çok ilerlemiş hastaları doktorlara yönlendiriyoruz.Tıp gelişti. Mikro cerrahi var. Son çare ameliyat olacaksa olması gerekiyor ‘Dikkat edeceksin ağır kaldırmayacaksın’denilen arkadaşlarla ilgileniyoruz. Ayağından baş aşağı bağlıyoruz kurduğumuz özel sistemle rahatsızlığı olan kişileri ters asıyoruz . Zaten her insanın 3’er dakika da olsa baş aşağı sallanması gerekiyor.Gelen arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Tekelioğlu yaptığı işlemden de ücret talep etmediğini söylüyor.