ABD  Gıda ve İlaç idaresi (FDA) dijital hapı onayladı. Dijital hap diğer sağlık ölçümleri ile birlikte alındığında takip edilen dijital hapı onayladı.

Silikondan, bakırdan ve magnezyumdan yapılmış olan hap neredeyse bir kum tanesi küçüklüğünde. Bu akıllı hap hastaların ilaçlarını alıp almadıklarını ya da almak istemedikleri zaman yakınları veya refakatçilerine en büyük yardımcı niteliğinde bir gelişme. Abilify MyCite isimli bu hap şizofren hastalarının veya akli dengesi yerinde olmayan hastaların veya  Bipolar bozukluk gibi zihinsel hastalıkları tedavi etmekte kullanılan bu ilaç Abilify tabletinin içinde yer alıyor.Hapın donanımları arasında yer alan küçük bir sensör  depresyon tedavisinde anti depresanlarla kullanılan ilaçın sensörü mide asidi ile birleştiğinde devreye giriyor ve hastanın vüuduna yerleştirilen dış ekipman tarafından takip ediliyor.

 Sensör sayesinde toplanan bilgilerin bluetooth aracılığı ile akıllı telefon uygulamasına tüm verileri gönderiyor. Diğer taraftan da bu  digital hapların doğru kullanılmamasına yönelik kuşku duyulan durumlar söz konusu. Gizlilik savunucuları hükümetin veya sigorta şirketlerinin bu hapları zorunu kılması halinde hasta mahrumiyeti veya hastanın kendi tıbbi açıdan karar verme yetkilerini olumsuz yönde etkileyeceğini savunuyor. Bu ve bunun gibi tıbbi bilgilerin digital ortama aktarılmasının bilgisayar korsanlarının artması yönünde bi tehdit oluşturuyor.

 Bu akıllı haplar sayesinde hastanın vücut içindeki sağlık taraması tıp dünyası ve tedavisi açısından yeni kapılar açabilir.Bu durumun kötüye kullanılmasına karşın yeni güvenlik önlemlerinin alınması duruma göre yenilklere karşı olumlu yönde paralellik göstermelidir.