Denizli’nin Acıpayam ilçesinde 15 mahalle şap hastalığı nedeni ile karantina altına alındı. Hastalığın bir işletmede görüldüğü tespit edilirken yetkililer araştırma çalışmalarını sürdürüyor.

Edinilen bilgilere göre Denizli Acıpayam ilçesinin Akalan Mahallesi Aligöz mevkisinde büyük baş hayvan çiftliğinde şap hastalığının olduğu tespit edildi. hastalığın gittikçe arması sonucu Acıpayam İlçe Hayvan Sağlığı ve Zabıta Komisyonu, Dedebağ, Akalan, Bedirbey, Yumrutaş, Yeşildere, Kumafşarı, Gedikli, Köke, Pınaryazı, Yeniköy, Aşşağı Mahalle, Yukarı Mahalle, Çamlık ve Yeni Mahallelerine belirli bir süre giriş ve çıkış yasağı konuldu.

Yayılan şap hastalığı konusuna ilişkin Acıpayam Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Uğur Toscalı tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Toscalı belirtilen bu 15 mahallede her türlü hayvan hareketliliğinin durdurulduğunu, buralardan sadece kesime gidecek olan hayvanlar için izin verileceğini belirtti.

Acıpayam Canlı Hayvan Pazarı’nın da şap hastalığı nedeni ile kapatıldığını açıklayan Uğur Toscalı pazarın ve mahallelerin karantinaya alındığını her türlü temizlik ve dezenfekte işlemlerinin mahallelinin bu hastalıktan kurtuluncaya kadar sürdürüleceğini açıkladı.