Dikkat dağınıklığı, çabuk sinirlenmenin neden olduğu sebeplerden bahseden Saraçoğlu, en büyük nedenin ekmek olduğunu söyleyerek, dikkat dağınıklığına karşı taze sıkılmış havuç suyunun içilmesi gerektiğini söyledi.

 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlen  Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun da davetliler arasında bulunduğu ‘Sağlıklı Yaşam ve Bitkiler’ söyleşi yapıldı.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu söyleşide kadınların sorunlarına çözüm bulmaya yönelik bilgileri paylaştı.

Dikkat dağınıklığı ve çabuk sinirlenmenin günümüzde çok fazla yaşandığı ve bunun sebebinin ekmek olduğunu söyleyen Saraçoğlu çözüme yönelik önerisinde taze sıkılmış havuç suyu olduğunu söyledi.

Ayrıca problemli ciltlerden de bahseden Saraçoğlu sivilce kurutmanın doğal yöntemlerinden de şöyle bahsetti. Soğanının kesilerek sivilcenin üzerine sürülmesi gerektiğini gözenekler içinde mısır tüketmek gerektiğini söyledi.

Vücudumuzun ödem yapmasını engellemek için de kurutulmuş kiraz sapı küründen bahseden Saraçoğlu, selülit için Türk kahvesinin az tüketilmesi ve bol miktarda su içilmesi gerektiğini belirtti. Sinüzit, romatizma, alerji, tansiyon, vertigo, şeker hastalığı bel ve boyun fıtığı rahatsızlıklarından da bahseden Pro. Dr. İbrahim Saraçoğlu bu rahatsızlıkları olanların maydanoz, sarımsak ve limonun mutfaklarımızda bol bol olup sıklıkla bu tip sebzeleri tüketmemiz gerektiğini söyledi.