Herkesin yaptığı ama toplum içinde yapılması oldukça ayıplanan bir davranış olan burun karıştırma alışkanlığı aslında çok faydalıymış. Burun karıştırmanın faydalı olduğunu söylesek ne dersiniz peki?

Çocukluğumuzdan beri ihtiyaç olarak da yaptığımız burun karıştırmanın herkes tarafından iğrenç bir alışkanlık olarak bilinde de bilimsel olarak doktorlar tarafından kanıtlanmış bir davranış olarak açıkladı. Bu durum hijyenik olmamakla beraber mide bulandırıcı bir durum olunca burun karıştırmak için gizli saklı yerler banyolar lavabolar ara insan. Tıbbı açıdan ise burun karıştırmak burun içinde bulunan epitel dokunun zarar görmesine neden olabilirsiniz. Bununla birlikte burun kanamaları damarda çalama yada yırtılma gibi durumlar meydana gelebilir. En önemli zararlardan bir diğeri de sinüs enfeksiyonlarını tetikleyebilir.

Bu kadar zararları olduğu burun karıştırma hareketinin aslında faydalı olduğu doktorlar tarafından açıklandı. Uzmanlar burnunu karıştıran insanların daha sağlıklı olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar artık anneleri dikkatle uyarıyor. Artık çocuğunuzu burnunu karıştırırken görürseniz kızmayınız diyor. Araştırmanın diğer bölümlerinde ise biraz mide bulandırıcı olsa da sağlık açısından Profesör Friendrich Bischinger ‘e göre burnundan çıkan kuru kalıntıların da bağışıklık sistemine faydalı olduğunu açıkladı. Profesör Bischinger ‘’ Burun, bakterilerin biriktiği bir filtre gibi. Bu birikintiler bağırsağınıza indiğinde ilaç görevi görüyor.’’ ifadelerini kullandı.